Naslovna > Vijesti > Pola miliona vozila u Sankt Peterburgu

Ford

Pola miliona vozila u Sankt Peterburgu

Ruski dio Forda ovih dana ima razloga za dvostruko slavlje: proizveden je prvi Focus karavan u tvornici u Sankt Petersburgu koji je ujedno i 500 000 automobil iz ove fabrike

Prije deset godina Ford je otvorio tvornicu u Vsevolozhsku koja je prva strana automobilska tvornica na tlu Ruisije. Nakon deset godina iz te tvornice izašlo je 500 000 automobila. Jubilarni primjerak je Ford Focus u karavanskoj izvedbi koji je ujedno i prvi Focus u ovoj izvedbi proizveden u ovoj tvornici.

 

Proizvodnji 500.000-og automobila, Focus karavana s opremom Titanium i u boji Candy red, prisustvovali su i Valery Serdyukov, guverner oblasti Sankt Peterburg i Alexander Sobolenko, načelnik gradske oblasti Vsevolozhska.Fabrika u Vsevolozhsku  je jedna od tri fabrike u Rusiji kojom upravlja Ford Sollers. Više od 2.700 zaposlenih radi u fabrici. Svaki dan, fabrika proizvede oko 300 automobila u svakoj od dvije smjene. Ruska fabrika proizvodi Ford Focus u sve tri karoserijske verzije: pet vrata, četiri vrata i karavan. Od 2009, Vsevolozhsk proizvodi i Ford Mondeo sa četiri vrata.

 

Datum objave: 19/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook