Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > CLA > Polako ali sigurno novi trendseteri u segmentu kompaktnih automobila

Novi Mercedes-Benz CLA i CLA Shooting Brake

Polako ali sigurno novi trendseteri u segmentu kompaktnih automobila

Udobna sjedišta su takođe dio novog standarda visokog kvaliteta u CLA Coupe i CLA Shooting Brake modelima. Ona su standardno opremljena kombinacijom ARTICO vještačke kože i trodimenzionalno reljefne tkanine u crnoj boji. Takođe su opciono dostupni u modernoj sivoj boji žalfije...

Uz brojne inovacije i unapređenu standardnu opremu, Mercedes-Benz jača poziciju modela CLA Coupe i CLA Shooting Brake kao trendsetera u segmentu kompaktnih vozila. Novooblikovani prednji deo, revidirana rešetka hladnjaka sa šarom zvijezda i novi zadnji difuzor izoštravaju sportski karakter. Ovome su dodata i modernizovana grafika u LED svjetlima visokih performansi, koji su prvi put deo standardne opeme, i LED zadnja svjetla. Nove boje hiperplave (ekskluzivno za modele CLA) i spektralno plava, kao i tri dodatna dizajna naplataka u veličinama do 19 inča, proširuju izbor za individualizaciju. Standardno, novi modeli CLA Coupe i CLA Shooting Brake opremljeni su 17-inčnim aluminijumskim točkovima sa pet krakova u vanadijum srebrnoj boji ili dizajnom sa pet krakova u crnoj boji visokog sjaja.

 

 

 


Vrhunac unutrašnjosti je samostojeći dvostruki ekran koji sada uključuje 7-inčni i 10,25-inčni ekran kao standard. Opciono su dostupna dva displeja od 10,25 inča sa izgledom širokog ekrana. Upravljač trenutne generacije je standardno presvučen nappa kožom, a alternativno, multifunkcionalni sportski upravljač je po prvi put dostupan u ARTICO vještačkoj koži. Novi ukrasni elementi u tamnom karbonskom izgledu, braon drvo lipe sa otvorenim porama ili braon MICROCUT mikrovlakna (samo AMG linija) dodatno poboljšavaju unutrašnjost. Grijanje upravljača je takođe dostupno u AMG liniji po prvi put. Linija opreme Progressive nudi tri unutrašnje boje: crnu, makijato bež i žalfija sivu. U AMG opremi, standardna presvlaka sjedišta od ARTICO vještačke kože/mikrovlakana MICROCUT je sada dostupna i u bahia braon boji. Ukupno pet boja presvlake je dostupno u AMG liniji: crna, bahija braon, siva žalfija, titanijum siva biserna/crna i, po prvi put, crvena biber/crna.

 


Benzinski motori su elektrifikovani i uključuju četvoro-cilindarske jedinice sa 7- ili 8-stepenim DCT automatskim mjenjačem kao standardom. Kao blagi hibridi, motori su opremljeni dodatnim napajanjem od 48-volti koje podržava agilnost pri pokretanju sa 10 kW više snage. Novi starter generator sa remenskim pogonom primjetno poboljšava udobnost i iskustvo kupaca. Na primjer, omogućava pokretanje SUS motora sa niskim nivoom vibracija i malo buke, kao i kretanje sa isključenim SUS motorom. Prilikom kočenja i ubrzanja, starter-generator aktivira rekuperaciju i tako napaja 12-voltnu mrežu u vozilu i 48-voltnu bateriju električnom energijom. Ovo može podržati motor sa unutrašnjim sagorijevanjem tokom ubrzanja. Novi ECO Score 3.0 motiviše vozače da usvoje ponašanje za uštedu goriva kroz diferenciranu procjenu različitih faza vožnje.

 


Još jedan veliki korak čine novi CLA Coupe i CLA Shooting Brake modeli sa plug-in hibridnim pogonom Poboljšana visokonaponska baterija nudi veći sadržaj upotrebljive energije, što rezultira većim električnim dometom. Snaga elektromotora je povećana za 5 kW i sada dostiže snagu od 80 kW. Za punjenje su i dalje dostupne tri opcije: pored standarda od 3,7 kW, baterija se sada može puniti i naizmjeničnom strujom i do 11 kW umjesto dosadašnjih 7,4 kW. Novi CLA modeli i dalje nude opciju punjenja baterije jednosmjernom strujom, i to do 22 kW. Punjenje jednosmjernom strujom od 10% do 80% traje oko 25 minuta, pružajući raznovrsno iskustvo punjenja pogodno za svakodnevnu upotrebu.

Datum objave: 19/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook