Naslovna > Vijesti > Porast prodaje od 6,5%

BMW Motociklisti ostvarili najbolji rezultat

Porast prodaje od 6,5%

Već peti mjesec u nizu, BMW motociklisti su u stabilnom usponu. U maju ove godine, kupcima širom svijeta isporučeno je 15 004 motocikala i maxi skutera ...

Ovaj rezultat označava porast prodaje za 6,5% u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime su BMW Motociklisti ostvarili novi rekord za mjesec maj. Tokom prvih pet mjeseci tekuće godine, BMW Motocikli je kupcima isporučio ukupno 62 928 vozila (prošlogodišnji rezultat: 59 151 vozila). U poređenju sa istim periodom prošle godine, time je zabilježen porast od ukupno 6,4%. Heiner Faust, upravnik odjela za prodaju i marketing BMW Motociklista prokomentarisao je: "Sa stabilnim rastom od 6,5% u maju i 6,4% tokom prvih pet mjeseci tekuće godine, ostvaren je značajan napredak u odnosu na lanjske rezultate. Najveći pomaci u prodaji našeg brenda dolaze nam iz Europe i Azije. Samo u Njemačkoj, prodaja je porasla za 1 000 vozila ako se uporedi s prošlom godinom.

 

Pored toga, svjedočimo veoma značajnom rastu i u Kini. Tamo se prodaja u poređenju s lanjskom godinom povećala gotovo za 100%, čime je prodano više od 1 100 vozila. Naš plan osvajanja tržišta očito se počinje pokazivati uspješnim. Vjerujemo da je budućnost kineskog tržišta vrlo obećavajuća." Novi BMW-ov motocikl R 1200 RS za sport i touring izašao je na tržište 16. maja, a počevši od 13. juna, BMW Motocikli započeće s isporukom novog motocikla za avanturu i sport, S 1000 XR. To znači da je sad svih pet novih BMW-ovih modela dostupno na tržištu za početak sezone 2015. godine. 
 

Datum objave: 18/06/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook