Naslovna > Vijesti > Poraz za sve automobilske proizvođače

Opozivi GM – a

Poraz za sve automobilske proizvođače

Kompanija General Motos je opozvala oko 2.6 miliona automobila, što je navelo i druge proizvođače da dodatno razmisle o svojoj budućnosti…

Kompanija General Motors trenutno se našla u središtu javnog skandala, i to zbog toga što su krili da postoji problem sa kontakt bravom njenih atomobila, što je dovelo do opoziva 2.6 miliona automobila ove kompanije. Upravo ovakva situacija je navela i ostale američke proizvođače da dodatno razmisle o bezbijednosti.

 

Prema riječima izvršnog direktora Fiat Chryler Automobiles, Sergio Marchionne – a, problemi za GM kompaniju su problemi za ostale proizvođače. Kompanije moraju da ulože sada mnogo više truda i napora te da detaljnije obrate pažnju na sve probleme koji se tiču sigurnosti. On je takođe istakao da ako frekvencija opoziva koja je sada zastupljena kod GM – a postane norma industrije, kupci bi mogli u tom slučaju da se odluče za skuplje automobile, jer će smatrati da su oni kvalitetniji i bezbjedniji.

 

Sve to bi dovelo do toga da ljudi rjeđe mjenjaju kupljene automobila. Pored toga, Marchionne je naglasio da je kompanija na čijem je on čelu već reagovala na probleme, i angažovala spoljene savjetnike koji će da pregledaju i nadgledaju uobičajene procese opoziva u ovoj kompaniji. 

Datum objave: 24/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook