Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Porsche BH postigao visok plasman na Svjetskom takmičenju

„Škoda Challenge 2023“

Porsche BH postigao visok plasman na Svjetskom takmičenju

Osvojeni rezultati na takmičenju "Škoda Challenge" predstavljaju samo početak novog poglavlja u uspješnoj priči kompanije Porsche BH. U budućnosti, kompanija će nastaviti da podržava slične programe za svoje trgovce i zaposlene, čime će doprineti daljem unapređenju automobilske industrije u Bosni i Hercegovini...

U Pragu je od 15. do 18. juna 2023. godine održano 12. međunarodno takmičenje "Škoda Challenge", u kojem je kompanija Porsche BH ostvarila izuzetan uspjeh u saradnji sa trgovcima brenda Škoda. Učestvovalo je 190 takmičara iz 28 zemalja, koji su imali priliku da pokažu svoje znanje i praktične vještine u svim aspektima prodaje i postprodaje brenda Škoda - od dijagnostike i mehanike do prodaje i vođenja timova. Ekipa iz Bosne i Hercegovine postigla je impresivan uspjeh, osvojivši čak dvije nagrade. Mehmed Tutundžić iz servisa Porsche Sarajevo zauzeo je treće mjesto u kategoriji "Dijagnostički tehničar", dok je Igor Sejdinović osvojio treće mjesto u kategoriji "Rukovodilac servisa" (Uno d.o.o. Tešanj). Postignuti rezultat ima istorijski značaj za Porsche BH, jer je tim iz Bosne i Hercegovine prvi put trijumfovao nad ostalim zemljama učesnicama u jakoj konkurenciji. Ovaj događaj predstavljao je jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava, diskusiju o najnovijim tehnološkim dostignućima i informisanje o novostima iz kompanije Škoda, koja je nedavno izvršila promjene u svom vizuelnom identitetu.

 

 

 


„Učešće na „Škoda Challenge 2023“ takmičenju bila je izuzetna prilika da pokažem svoje vještine i znanje. Takmičenje je bilo izuzetno zahtjevno, ali sam bio motivisan da dam sve od sebe i pokažem svoje sposobnosti. Nikada nisam očekivao da ću osvojiti tako visoko mjesto te mi je to iskustvo donijelo ogromnu radost i zadovoljstvo. Postignuti uspjeh za mene predstavlja potvrdu mog napretka i truda koji sam uložio u svoju karijeru. Takođe, osvajanje trećeg mjesta je motivacija da nastavim sa još većom posvećenošću i intenzitetom u daljnjem usavršavanju“, izjavio je Mehmed Tutundžić, dijagnostički tehničar u servisu Porsche Sarajevo.

 


„Izuzetna je čast biti dijelom tima koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju „Škoda Challenge 2023“. Takmičenje je bilo izuzetno zahtjevno, ali nam je pružilo priliku da se takmičimo sa konkurentima iz cijelog svijeta i pokažemo da smo sposobni da pariramo i puno većim tržištima. S obzirom na to da sam prvi put učestvovao na ovom takmičenju nisam očekivao ovakav plasman, osvajanje trećeg mjesta na svjetskom takmičenju predstavlja vrhunac mog dosadašnjeg rada. S ponosom ću ovaj uspjeh iskoristiti kao motivaciju za daljnji rast i postizanje novih uspjeha. Ovo postignuće će za mene uvijek biti podsjetnik da se predan rad i upornost uvijek isplate“, izjavio je Igor Sejdinović, rukovodilac servisa Uno d.o.o. Tešanj.

Datum objave: 10/07/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook