Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Porsche dobio vlastiti paviljon

Autostadt

Porsche dobio vlastiti paviljon

U tematskom parku VW grupacije u Wolfsburgu, Autostadtu Porsche je dobio vlastiti izložbeni prostor na kojem predstavlja novitete i sve ono što je bitno za ovaj brand

Ako planirate putovati u Njemačku, a uz to volite automobile, onda izdojite malo vremena i posjetite neki od automobilskih centara u ovoj zemlji. U Minhenu je BMW Welt, u Stutgartu je redizajnirani Porsche muzej, a ako baš volite Porsche onda se zaputite put Leipziga u Porsche centar.

 

Naravno ništa manje neće biti zanimljive posjete i Dresdenu i „Staklenoj tvornici“, a ako vas put odnese do Wolfsburga onda morate posjetiti Autostadt – mjesto na kojem je sve što ima veze sa VW grupacijom. Dakle Autostadt nije tematski park posvećen samo Volkswagenu, nego i ostalim brandovima VW grupacije, a od sada je tu i izložbeni paviljon Porsche-a.  Na 1400 metara kvadratnog prostora izloženo je 20-tak najznačajnih Porsche automobila, od  legendarne 356-ice iz 1948. godine pa do trenutno najaktuelnih modela. Zanimljivo je da krov izložbenog prostora ima obrise 911-ke. Studenti u ovom prostoru mogu učestovati u restauraciji  starog Super 308 traktora, a djeca mogu uživati u vožnjama u električnim modelima. 

Datum objave: 18/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook