Naslovna > Polovni automobili > Alfa Romeo > Tonale > Porudžbine otvorene za „Edizione Speciale“

Alfa Romeo Tonale

Porudžbine otvorene za „Edizione Speciale“

Kao što je najavljeno na međunarodnoj premijeri, počevši sa „Edizione Speciale“, Tonale će biti prvi automobil na tržištu koji će biti opremljen tehnologijom nezamjenljivih tokena (NFT), što predstavlja pravu inovaciju u automobilskom svijetu...

Alfa Romeo sa zadovoljstvom najavljuje da su porudžbine otvorene za model Tonale, u ekskluzivnoj „Edizione Speciale“ premijernoj verziji. Kompletan skup njegovih elemenata ima za cilj da ispuni potrebe kupaca koji odlučuju da kupe Alfa Romeov prvi kompaktni SUV. Po prvi put automobil predstavlja pravu pravcatu metamorfozu brenda, gdje se odvija radikalna evolucija, sa pogledom u novu eru povezanosti i elektrifikacije.

 

 

 

Tonale “Edizione Speciale” biće dostupan u hibridnoj konfiguraciji sa 1,5-litarskim 4-cilindričnim motorom od 130 KS, opremljen specifikacijama koje sadrže cjelokupan sportski duh i tehnologiju brenda Alfa Romeo: 20-inčni naplatci, crvene kočione čeljusti,  kompletna Matrix LED svjetla sa adaptivnim sistemom, zatamnjeni prozori, aluminijumske papučice, ulazak bez ključa, hendsfri električna vrata prtljažnika, 10,25-inčni radio sa ekranom osjetljivim na dodir sa prepoznavanjem glasa i navigacijom - CarPlay / Android Auto + platforma za bežično punjenje, sportski kožni volan, adaptivni tempomat, parking senzori + zadnja kamera, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i još mnogo toga.


Alfa Romeo koristi softver i povezanost kako bi unaprijedio iskustvo vožnje, što jeste i ostaje fokus. Tonale je zato opremljen najnaprednijom tehnologijom, kako bi se obezbijedilo povezano i komforno iskustvo, dok zadržava zadovoljstvo vožnje uobičajeno za Alfa Romeo. U okviru standardnog paketa, Tonale je opremljen potpuno novim ugrađenim sistemom za informacije i zabavu. Sa prilagođenim Android operativnim sistemom i povezanošću za 4G sa bežičnim (OTA) ažuriranjem, takođe nudi sadržaj, funkcionalnosti i usluge koje su uvijek ažurirane. Ovaj sistem sadrži potpuno digitalni 12,3-inčni ekran, glavnu jedinicu 10,25-inčnog ekrana osjetljivog na dodir, sofisticirani interfejs za multitasking, gdje je sve u vidokrugu, bez da vam skreće pažnju sa puta. Sa ukupno 22,5 inča, dva velika Full TFT ekrana su najbolji u klasi u ovom segmentu.


Tehnologija je takođe na usluzi bezbjednosti i komfora: autonomna vožnja nivoa 2, sa novim naprednim sistemima za asistenciju pri vožnji (ADAS) koji funkcionišu u skladu s Alfa Romeo filozofijom. Ovdje se ponovo vidi da je softver na usluzi DNK brenda, a fokus ostaje na vozaču. Svi sistemi zato funkcionišu ne ometajući iskustvo vozača, pri čemu kontrola i emocija vožnje ostaju netaknuti. Za brend, Tonale označava prirodnu tačku za ulaz u svijet elektrifikacije, ali u skladu sa svojim smjelim pristupom, Alfa Romeo postavio je paradigmu: elektrifikacija mora biti u službi brenda i njegovog DNK, sa misijom da se ponovo osmisli sportski duh za XXI vijek.

 

Konkretna posvećenost održivoj mobilnosti orijentisanoj na budućnost, dok ostaje vjeran svojim osnivačkim vrijednostima. Verzija „Edizione Speciale“ debitovaće u hibridnoj konfiguraciji sa hibridnim motorom od 130 KS uparenim sa novim 7-stepenim menjačem sa duplim kvačilom, sa ugrađenim 48-voltnim P2 električnim motorom od 15-kW sa 55 Nm obrtnog momenta, koji može da pokreće točkove čak i kada je motor sa unutrašnjim sagorijevanjem isključen. Tonale „Edizione Speciale“ uskoro će biti dostupan u hibridnoj verziji od 160 KS, za koju sada možete da iskažete interesovanje na novoj onlajn platformi. 

Datum objave: 22/03/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook