Naslovna > Auto moto sport > Poslije Ferrarija, Raikkonen ide u penziju

Formula 1

Poslije Ferrarija, Raikkonen ide u penziju

Nakon što Fincu istekne ugovor sa ekipom Ferrarija, on se više neće takmičiti u Formuli 1...

Kimi Raikkonen je izjavio kako pretpostavlja da će njegov trenutni tim, Ferrari, biti i poslednji tim za koji će se on takmičiti u Formuli 1. On je u više navrata istakao kako mu je izuzetno drago što je ponovo u ovom timu, i da je siguran da to ne planira ponovo da mijenja. U Ferrariju je sretan i zadovoljan, pa ne vidi zašto bi se to promjenilo.

 

Raikkonen je trenutno najstariji vozač u „letećem cirkusu“. Sa dvadeset i jednom godino debitovao je u Sauberu, a vrhunac svoje karijere doćivio je u McLarenu, ostvarivši mnogo pobjeda. Nakon toga, 2007. godine sa svojom sadašnjom ekipom Ferrari osvojio je i šampionsu titulu. Nakon što mu je istekao ugovor sa Ferrarijem, 2009. godine Finac napušta Formulu 1.

 

Ponovo se vraća 2012. godine, te postaje dio ekipe Lotusa, u kojoj je vozio do prošle sezone. Kada mu je Ferrari ponudio ugovor, jednostavno nije mogao da odbije, te je odlučio da se vrati u tim u kome je, kako ističe, bio najsretniji. Sada ima 34. godine i smatra da je Ferrari ipak njegova posljednja stanica u bogatoj karijeri. 

Datum objave: 01/04/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook