Naslovna > Automobili > Aston Martin > Vantage > Potpuna elektrifikacija premium brenda

Aston Martin

Potpuna elektrifikacija premium brenda

Britanski proizvođač luksuznih automobila veoma brzo će se odreći proizvodnje automobila sa isključivo motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem, te će se okrenuti ka elektrifikaviji svojih modela...

Proizvođači automobila iz Velike Britanije možda i najbrže na svijetu okreću se ka prelasku na proizvodnju baterijskih automobila, a samim tim i na obustavljanju proizvodnje modela sa samo SUS motorima. Tako su se, nakon Rolls Royce-a, na potez gotovo potpune elektrifikacije odlučili i u Aston Martinu. Prvi čovjek britanske premium marke Lorens Strol nagovijestio je ovaj potez, prema kojem bi do 2026. godine bila obustavljena proizvodnja i predstavljanje novih automobila sa isključivo SUS motorima. Prema tome jasno je da će se Britanci u budućnosti okrenuti ka proizvodnji električnih modela, te automobila sa priključno-hibridnim pogonskim sklopovima.

 

 

 

 

 


U okviru ovog plana labudovu pjesmu snažni V12 motor otpjevaće najvjerovatnije, u vidu nadolazećeg modela Vantage, sa kojim će i otići u istoriju. Ostali  V6 i V8 motori ostaće u ponudi, ali će biti kombinovani sa elektromotorima.  Ponuda modela sa ovim pogonskim sklopovima u narednom periodu biće veoma dobra, tako će prvu priključno-hibridnu verziju dobiti SUV model DBX, najvjerovatnije 2024. godine. Demonstracija snage i moći modela sa ovakvim pogonskim sklopom biće i automobil Valhala, ispod čijeg poklopca motora će se nalaziti V8 motor kombinovan sa dva elektromotora, čija će ukupna snaga biti čak 950KS.

Datum objave: 04/02/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook