Naslovna > Automobili > Porsche > Panamera > Potpuno nova interpretacija luksuzne sportske limuzine

Dorađena Porsche Panamera

Potpuno nova interpretacija luksuzne sportske limuzine

Samim pojavljivanjem Panamere na automobilskom tržištu, nastala je jedna poptpuno nova klasa i jedan novi doživljaj luksuznih automobila, koji su u isto vrijeme i udobni i prostrani. Sa ovako dorađenom Porsche Panamerom, Afzal Kahn je želio da poveća privlačnost ovog modela, što mu je i uspjelo...

Britanski tuner Afzal Khan kada nešto uradi po pitanju automobila, teško da će da pogriješi ili da neće biti baš onako kako je zamislio. On je odlučio da predstavi svoju interpertaciju luksuzne sportske limuzine, i na taj način je još više povećao popularnost Porschea Panamere.

 

To je učinio na veoma jedinstven način, odnosno spojem njemačkon inženjeringa i izvornog britanskog dizajna, a ovakvi projekti Khanu nikada nisu bili strani.Unio je ravnotežu u izgled i ponašanje vozila ugradnjom stilskog paketa opreme, koji se sastoji od ventiliranih prednjih i stražnjih lukova točkova, te nižim krilom na poklopcu prtljažnika na 911 Turbo modelu.

 

Pored svega ovoga, tu su još i mnoge novine, poput LED dnevna svjetla, nezaobilaznog Khan logoa na poklopcu prtljažnika i još mnogi drugi noviteti.U samom enterijeru vozila vidljiva je velika količina pažnje i ljubavi koju Khan poklanja svim svojim projektima, bez izuzetka, pa tako i dorađenoj Panameri. Za potrebe ovog paketa, Khan je odabrao dizelsku verziju Panamere, snage 250 KS. 

Datum objave: 10/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook