Naslovna > Vijesti > Potpuno spremna nova Mazda2

Evropska premijera

Potpuno spremna nova Mazda2

SKYACTIV tehnologija i KODO dizajn su spremni za osvajanje i segmenta malih gradskih automobila


Izuzetno opremljena sa vrhunskim mogućnostima, nova Mazda 2 donije će oluju u B-segmentu. Nova generacija Mazdinog malog automobila će evropskim novinarima biti predstavljena početkom novembra u Mazda Space u Barceloni. Takođe, ovaj model će zablistati na nekoliko nacionalnih automobilskih sajmova i drugih dešavanja do kraja godine. Potpuno nova Mazda2 donosi SKYACTIV pristup i jedinstveni KODO dizajn, kao i sva novija Mazda vozila, te je zapravo vrlo sličan konceptnom automobilu Hazumi, predstavljenom ovog proljeća u Ženevi.

 


Unutrašnjost Mazde2 prati genijalni concept iz Mazde3, uključujući i prvi head – up display u segmentu (Active Driving Display) i HMI upravljač specijalno adaptiran za kabinu malog kompakt automobila. Mazda2 će, uz MZD Connect sistem, među prvim automobilima u B segmentu korisnicima omogućiti da budu online, uz maksimalnu sigurnost u isto vrijeme.

 


Putnički prostor osigurava komfor i prostranost, posebno za vozača, kao i vodeći u klasi prostor za noge putnika nazad. Mazda2 će biti u ponudi sa četiri motora, uključujući i potpuno novi SKYACTIV-D 1.5 dizelski motor male kompresije sa 77 kW/ 105 KS i potrošnjom od svega 3,4l/100 km u kombinovanoj vožnji, te emisijom CO2 od 89g/km. 

Datum objave: 20/10/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook