Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Povećana prodaja

Crni petak

Povećana prodaja

U SAD promotivni popusti za "Crni petak" i jeftiniji benzin pogurali su u novembru prodaju vodećih svjetskih proizvođača automobila u SAD ...

Prema podacima američkog Chrylsera, prodaja te kompanije je u prethodnom mjesecu uvećana za 20 odsto na skoro 171.000 vozila, što je bio najbolji novembar za tu kompaniju u posljednjih 13 godina. I ostali proizvođači automobila, poput General motorsa (GM), Toyote i Volkswagena, prijavili su skok prodaje, dok je jedino prodaja Forda pala za dva odsto, zbog slabije prodaje kamiona. Prodaja GM-a je porasla za 6 odsto na 226.000, Toyote za 3 odsto, uz rekordnu novembarsku prodaju luksuznog modela Leksus, dok je prodaja Volkswagena uvećana za tri odsto zahvaljujući snažnoj prodaji njegovog subkompaktnog vozila marke Golf.

 

Prema nekim prognozama ukupna prodaja automobila u SAD u novembru bi trebalo da dostigne cifru od 1,3 miliona vozila, što je za oko četiri odsto više u odnosu na prošlu godinu i najbrži tempo rasta prodaje automobila od avgusta ove godine.
 

Datum objave: 04/12/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook