Naslovna > Vijesti > Povoljniji servis za vozila starija od četiri godine

FIAT Marketauto - Servisna akcija

Povoljniji servis za vozila starija od četiri godine

U okviru aktuelne servisne akcije preduzeća Marketauto, vlasnici vozila starijih od četiri godine iz Fiat grupacije, mogu kupiti jeftinije rezervne dijelove i povoljnije obaviti servis svoga vozila...

Ovlašteni zastupnik Fiata u BiH, preduzeće Marketauto iz Laktaša, odnedavno je proširilo svoje servisne kapacitete. Sada svojim klijentima nudi servisne usluge na četiri linije, a razlog za proširenje servisnih kapaciteta krije se u činjenici da je ovo preduzeće obogatilo svoju cjelokupnu ponudu. Tako je Marketauto, nakon nepunu godinu dana od preuzimanja zastupništva nad Fiatom,  dodatno učvrstilo svoju poziciju na bosanskohercegovačkom tržištu.

 

 “U našem servisu trenutno imamo četiri linije, četiri dizalice, i možemo da odgovorimo na sve zahtjeve koje Fiat postavlja pred nas. Kompletan servis je opremljen po Fiatovim standardima i propisima, što u praksi znači da možemo da izvršimo sve popravke na mehaničkim i elektronskim sklopovima. Osim toga, u stanju smo da obavimo i sve propratne servise, poput punjenja klima uređaja, montaže i balansiranja guma, tehničkog pregleda i ostalog. Prije samog puštanja u rad mehaničarskog odjela, isti je prošao opsežnu kontrolu od strane italijanskih stručnjaka, koji su potvrdili da je sve urađeno po najsavremenijim internacionalnim Fiatovim standardima”, rekao je Ognjen Lopatić, šef servisa preduzeća Marketauto. 

 

S obzirom da je proljeće vrijeme kada se servisiraju vozila, Marketauto je za svoje klijente organizovalo posebnu servisnu akciju koja traje od 1. marta, pa sve do isteka zaliha rezervnih dijelova. U okviru akcije moguće je servisirati Fiat, Lancia i Alfa Romeo vozila, sa posebnim pogodnostima, uz ugradnju originalnih rezervnih dijelova od strane stručnog osoblja Fiata, koje je prošlo posebne treninge i obuku.“U okviru najnovije akcije pripremili smo jednu posebnu pogodnost za sve vlasnike automobila starijih od četiri godine iz Fiat grupacije, koja se ogleda u ponudi povoljnijih zamjenskih dijelova i cijene rada. Akcijska ponuda odnosi se na zamjenu dijelova kočionog sistema, na diskove, setove pločica, zatim setove kvačila, zupčastog remenja, ulja, filtera i svega ostalog što ide uz redovno održavanje automobila, koji je okvirno prešao oko 100.000 kilometara”, izjavio je Ognjen Lopatić.

 

Ono na što su posebno ponosni u Marketautu jeste činjenica da na svaki izazov mogu odgovoriti brzo, tako da klijenti ne troše previše vremena na servisiranje svojih vozila. Ažurnost jednog servisa uslovljena je stanjem rezervnih dijelova na zalihi u magacinu, a Marketauto svoj magacin redovno nadopunjava i na zalihi su uvijek dijelovi čija je ugradnja česta, dok se za posebne dijelove čeka sa minimalnim rokom isporuke.“Sve dijelove koji se ne mijenjaju tako često i ne nalaze se na našem lageru, mogu se naručiti sa maksimalnim rokom isporuke od 14 dana. S druge strane, sve ono što je potrebno za redovno održavanje vozila iz programa Fiata grupacije uvijek imamo na lageru”, objasnio je Ognjen Lopatić, šef servisa preduzeća Marketauto.

 

U sklopu akcije Marketauta za servisiranje vozila starijih od četiri godine, u ovom preduzeću  kao primjer navode  zamjenu seta zupčastog remena za Fiat Stilo sa 1.9 JTD motorom, čija je cijena 385 KM.  U tu cijenu je uključena zamjena originalnim rezervnim dijelovima i ugradnja istih. Zamjena podrazumijeva ugradnju novih zatezača, rolera, pumpe i samog zupčastog remena.

Datum objave: 11/04/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook