Naslovna > Polovni automobili > Maserati > Poznat eksterijer potpuno elektične verzije

Maserati GranTurismo Folgore

Poznat eksterijer potpuno elektične verzije

Iako Maserati ne daje nikakve detalje o baterijama ili dometu, kompanija potvrđuje da je razvojni tim električnih pogona ista grupa koja je donijela motore s unutrašnjim sagorijevanjem poput Nettuna iz MC20. Uz to, Maserati tvrdi da se drugi modeli poput MC20 proizvode modularno, što znači da se ovi električni pogoni mogu neprimjetno integrisati u istu šasiju kao i SUS verzije...

Maserati prolazi kroz sopstvenu revoluciju, sa revidiranim vlasništvom i razvojem vlastitih pogona, ali se italijanski proizvođač i dalje ne udaljava previše od svojih korijena. Luksuzne limuzine i grand coupei godinama su dio Maseratijeve linije, a ime GranTurismo datira iz 2007. godine. Prvi put prikazan bez kamuflaže, novi GranTurismo Folgore otkriva moderne stilske dodatke već kultnom obliku karoserije i uključuje potpuno novi električni pogon.

 

 

 


Potpuno električni GranTurismo je na putu, koji će se pridružiti svom bratu s unutrašnjim sagorijevanjem do 2025. godine. Sa vremenom ubrzanja od 0-100 km/h od 2,6 sekundi i maksimalnom brzinom koja prelazi 200 km/h, ovaj automobil od 1200 KS obećava uzbuđenje uz održavanje nivoa praktičnosti. Maserati kaže da će brzina punjenja novog GranTurismo Folgore biti brza, iako vrsta punjenja i ukupni domet modela nisu otkriveni. Upotrebljiva zadnja sjedišta, kapacitet brzog punjenja i puno konjskih snaga biće glavne vrline ovog GranTurismo-a.

 

 

Osim zadivljujućih performansi električne energije, izbor elektrifikacije u cijeloj industriji uglavnom je pozicioniran kao ekološki i Maseratijevo razmišljanje se ne razlikuje. Ali stvaranje ekološki odgovornog vozila prevazilazi električni pogon, sa stotinama proizvedenih materijala koji čine unutrašnjost svake proizvedene jedinice. Kao takav, novi teaser video nagovještava unutrašnjost od recikliranog najlona.

Datum objave: 07/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook