Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Poznat spisak kandidata za automobil godine

Evropa

Poznat spisak kandidata za automobil godine

Tradicionalno svake godine bira se automobil koji je obilježio tu sezonu na Starom kontinentu, pa tako ni ova godina neće biti izuzetak a javnost je sada upoznata sa širokim spiskom kandidata, koji pretenduju da ponesu ovu laskavu titulu...

Broj novih automobila koji će te takmičiti za titulu automobila godine u Evropi je čak 39, što je za 10 modela više u odnosu na prošlu godinu. Međutim ovo je u razumljivo s obzirom na situaciju koja je pogodila svijet 2020. godine. Kako bi automobil mogao da konkuriše za ovu nagradu potrebno je da se nalazi u prodaji na tržištima najmanje 5 država Evrope, zbog toga se recimo, Genesisovi modeli nisu našli na ovom spisku. Konačni spisak modela koji će se dalje takmičiti je: Aiways U5, Audi e-tron GT, Audi Q4 e-tron, BMW Serija 2 Coupe, BMW Serija 2 Active Tourer, BMW i4/Serija 4 Gran Coupe, BMW iX, Cupra Born, Dacia Spring, DS 4, DS 9, Ford Mustang Mach-E, Honda HR-V, Hyundai Bayon, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Lexus NX, Lynk & Co 01, Maserati MC20, McLaren Artura, Mercedes-Benz C klasa, Mercedes-Benz Citan/Renault Kangoo, Mercedes-Benz EQS, MG EHS, MG Marvel R, Nissan Qashqai, Opel Mokka, Peugeot 308, Renault Arkana, Renault Megane E-Tech, Škoda Enyaq iV, Škoda Fabia, Subaru Outback, Tesla Model Y, Toyota Highlander, Toyota Yaris Cross, Volkswagen Caddy, Volkswagen ID.4 i Volkswagen T7 Multivan.

 

 

 

 

 


Dalja procedura ka izboru pobjednika sastojaće se od skraćivanja ovog spiska na samo 7 finalista, od strane stručnog žirija iz svijeta autoindustrije, koje će se održati 29. novembra. Nakon toga bi u februaru trebao biti proglašen pobjednik koji će ponosno ponijeti titulu najboljeg evropskog automobila godine. Običaj do početka pandemije prošle godine bio je da pobjednik bude proglašen tokom sedmice automobila u Ženevi, ali nakon otkazivanja ovog događaja i za narednu godinu, ostaje da se vidi na koji način će biti proglašen najbolji automobil. Inače prošlogodišnji pobjednik je Toyota Yaris.

Datum objave: 16/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook