Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Poznata imena svih finalista

Nagradna igra - Vozi i osvoji

Poznata imena svih finalista

U Mostaru je održan posljednji krug kvalifikacija nagradne igre Vozi i osvoji, nakon kojeg su poznata imena svih finalista, čija će borba u septembru, na finalnom takmičenju, odrediti i putnike za Pariz....
> Kada su stanovnici Mostara vidjeli organizatore nagradne igre Vozi i osvoji u svom gradu, drugiput u mjesec dana, „optužili“ su ih da su oni krivi za loše vrijeme. Uz primjedbe da ovo takmičenje donosi kišu gradu na Neretvi, počelo je posljednje kvalifikacijsko takmičenje, ponovo ispred TC Robot.
 
 
Po ustaljenom principu, takmičare je čekao poligon sa čunjevima, a najbolji su se okušalii u testu ekonomične vožnje. Par iz Trebinja, Milidrag i Milenka, bili su najbolji u prvoj vožnji na poligonu. Iako su imali znatan broj oborenih čunjeva, briljirali su u teorijskom dijelu, gdje su za razliku od protivnika zaradili minimalan broj kaznenih sekundi.
 
 
No, u drugoj vožnji na poligonu protivnici su popravili svoj rezultat, dok su Trebinjci ostali na istom, što im nije bilo dovoljno za prolazak u dalje takmičenje. Abdullah i Ummihana, te Aldin i Elma pokazali su zavidne vještine na poligonu i sasvim zasluženo prošli u drugi dio takmičenja toga dana, ekonomičnu vožnju. Oba para su vozila istu rutu, u novom Renault Cliu, od Mostara preko Čapljine i Čitluka i nazad do BP Petrol.
 
 
Takmičari su na sve načine pokušali uštedjeti svaki decilitar goriva, pa su vozili bez mnogo kočenja, sa zatvorenim prozorima, ugašenom klimom i audio uređajem, te su održavali konstantnu brzinu na optimalnim obrtajima. U takvoj igri, koja je bila uzbudljiva i zabavna do samog kraja, odnosno do momenta kada se mjerilo koliko je goriva potrošeno, bolji rezultat sa nešto više od 3 litre potrošenog goriva, ostvarili su Abdullah i Ummihana.
 
 
Ovaj par je sebi tako osigurao Renault Clio na korištenje sa punim rezervoarom goriva, dok su Aldin i Elma osigurali
plasman u veliko finale, koje će se održati u septembru. Mostar je grad u kojem su rezervisana posljedna mjesta za veliko finale nagradne igre Vozi i osvoji, koje će se održati u septembru u Sarajevu. 
 
 
Izme|u 12 parova, koji će se takmičiti u finalu, krije se imepobjednika, koji će osvojiti glavnunagradu - put u Pariz za dvoje.
Datum objave: 03/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook