Naslovna > Vijesti > Predstavio novi V60 Cross Country

Volvo Cars

Predstavio novi V60 Cross Country

Opremljen velikim 18-inčnim ili 19-inčnim točkovima i gumama visokog profila, V60 Cross Country uz neizostavne estetske vrijednosti nudi naglašenu udobnost i nesmetano savladavanje kako visokih trotoara, tako i makadamskih cesta ...

Volvo je konačno predstavio dugoočekivanu Cross Country izvedbu uspješnog V60 modela. Model je to koji širi dobro poznatu Cross Country porodicu modela, te donosi robustan izgled i mogućnost vožnje po različitim terenima. S obzirom na to da je važan za nastup Volva na tržištu Sjeverne Amerike, premijeru će imati na predstojećem sajmu automobila u Los Angelesu. „Ushićeni smo skorim dodatkom trećeg člana sjajne Cross Country porodice modela. Uspješna kombinacija dinamičnog izgleda i robusnih voznih mogućnosti, čine od novog V60 Cross Country modela klasu za sebe.“ - tvrdi Lex Kerssemakers, stariji dopredsjednik odjela za proizvodnu strategiju.

 


Cross Country brend ima dugačko i istaknuto nasljeđe. Volvo je prvi premium proizvođač automobila, koji je 1997. godine svom karavanskom modelu V70, ponudio all-road mogućnosti i suptilan off-road stajling, čime je stvorio potpuno novo iskustvo vožnje, koje je javnost odlično prihvatila. Novi V60 Cross Country još jednom naglašava skandinavsko nasljeđe prirode i avanture, te kupcima nudi mogućnost sportske, ali i udobne vožnje, uz dodatak slobode za otkrivanjem novih predjela. „Sa razmakom od tla povećanim za 65 mm u odnosu na standardni V60, Cross Country omogućava bezbrižnu vožnju izvan asfaltiranih cesta, koja zahvaljujući tehnologiji vektorisanja obrtnog momenta i napredne kontrole trakcije može biti i naglašeno dinamična. V60 Cross Country je pravi automobil za bijeg od svakodnevnice i idealan izbor za avanturiste.“ - tvrdi Lex Kerssemakers.

Datum objave: 05/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook