Naslovna > Automobili > Jeep > Grand Cherokee > Predstavljanje potpuno novog modela

Jeep Grand Cherokee

Predstavljanje potpuno novog modela

Legenda se nastavlja, potpuno novi Jeep Grand Cherokee za 2022. godinu, dostupan i u elektrifikovanoj 4xe verziji, imaće svoju svjetsku premijeru u 15 časova u srijedu, 29. septembra 2021...

Ovaj Jeep Grand Cherokee model pete generacije nadograđuje naslieđe najnagrađivanijeg SUV-a ikada, premašujući očekivanja kao tehnološki najnapredniji, najluksuzniji i najsposobniji 4x4 Jeep Grand Cherokee model do sad. Dok Jeep napreduje ka budućnosti zvanoj „Sloboda za nultim emisijama," potpuno novi Jeep Grand Cherokee za 2022. biće ponuđen po prvi put sa ekskluzivnom 4xe plug-in hibridnom tehnologijom.

 

 

 

 

 

 

Kratki teaser video objavljen na Jeepovoj Instagram stranici otkriva samo prednji dio Grand Cherokee-a, iako je javnost imala priliku ranije ove godine, da vidi dužu verziju ovog modela sa tri reda sjedišta pod nazivom GC L. Špijunske fotografije su takođe uspjele da uhvate ovaj model prilikom testiranja bez  kamuflažne maske. Dvoredni Grand Cherokee izgleda elegantno kao i njegov troredna L verzija. GC ima prednji kraj sličan GC L, iako donji otvor rešetke izgleda pomalo sportskije, dok je Jeepova kultna i prepoznatljiva maska sprijeda i u sredini, okružena sa par upečatljivih farova. Očekuje se da će GC posuditi iste pogonske agregate koji su dostupni u većem GC L, što znači da će početna ponuda ovog modela ispod poklopca motora ponijeti 3,6-litarski V6 agregat, koji proizvodi 290 “konjskih snaga” i 348 njutn metara obrtnog momenta. Dok će za modele, koji su pozicionirani više na ljestvici, Jeep obezbjediti 5,7-litarski Hemi V8 motor, snage 357 ks i 528 Nm obrtnog momenta. Predstavljanje modela predvodiće Kristijan Munije, glavni izvršni direktor brenda Jeep, i Džim Morison, potpredsednik brenda Jeep za Sjevernu Ameriku. Zainteresovanim ljubiteljima Jeepovih modela biće omogućeno da uživo prate ovaj događaj, jer su u kompaniji obezbjedili i uživo prenos na sajtu www.Jeep.com.

 

Datum objave: 27/09/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook