Naslovna > Auto moto sport > Predstavljen C41 za novu sezonu

Alfa Romeo Racing ORLEN

Predstavljen C41 za novu sezonu

Partnerstvo između kompanije Sauber Motorsport i brenda Alfa Romeo obuhvata daleko više od samo trka, a zajednički Racing ORLEN tim predstavio je novi model C41 u Varšavi...

Spektakularna ceremonija u zadivljujućem ambijentu Velikog pozorišta, u glavnom gradu Poljske, u prisustvu ograničenog broja vodećih članova tima predstavljen je novi C41. Vozači tima, Kimi Raikkonen i Antonio Đovinaci, i rezervni vozač Robert Kubica, pojavili su se na sceni zajedno sa modelom C41, sa upadljivim novim izgledom. Sa novom kombinacijom boja, koju je dizajnirao Alfa Romeo Centro Stile i u sada već tradicionalnim crvenim i bijelim bojama tima, ovaj automobil, dizajniran pod koordinacijom tehničkog direktora Žana Monšoa, predstavlja evoluciju modela C39 koji je završio sezonu 2020. Zbog ograničenja usljed propisa, automobil je zadržao mnoge komponente svog prethodnika, dok je i dalje upadljiv njegov obnovljeni izgled, posebno prednji konus automobila, što predstavlja dio na koji je tim odlučio da se fokusira kada je u pitanju raspodjela tokena za razvoj. Ispod karoserije, krije se Ferrari motor, spreman da zagrmi za manje od nedjelju dana, kada će tim ući u novu sezonu, sa trkom u C41 u Barseloni u petak.

 

 


Alfa Romeo logo dopunjava Quadrifoglio - djetelina sa četiri lista - koja tradicionalno označava trkačku istoriju brenda Alfa Romeo, i logo Autodelte, legendarnog trkačkog tima brenda. Ovi znakovi ukrašavaju spoljašnjost automobila, čime doprinose stvaranju jednog od najupečatljivijih automobila na stazi - klasičnom dizajnu koji otjelotvoruje posvećenost i tradiciju brendova koje predstavlja.


Alfa Romeo je ponovo zajedno s kompanijom Sauber Motorsport na Svjetskom šampionatu Formule 1 u 2021. Partnerstvo između dva najpoznatija brenda u moto-sportu počelo je 2018. godine kada se Alfa Romeo pridružio timu kao sponzor titule. Tokom tri godine operativne saradnje do sada, tim je postigao važne rezultate. U skladu sa svojim starim takmičarskim duhom, Alfa Romeo je ponovo prihvatio izazov.


Partnerstvo brenda Alfa Romeo i Sauber grupe obuhvata daleko više od samo trka. Saradnja, kako tehnička tako i komercijalna, omogućava da se tehničko iskustvo Sauber inženjera upotrijebi za proizvodnju Alfa Romeo drumskih vozila. Konkretno, projekat Giulia GTA ima koristi od ovog dugog partnerstva, koristeći neprocjenjivo tehničko znanje odjeljenja za inženjering i aerodinamiku kompanije Sauber AG, a Alfa Romeo je povjerio Sauber-u proizvodnju većine ugljeničnih komponenti za modele GTA i GTAm, posebno one sa uticajem na aerodinamičnost.

 


Direktor tima Alfa Romeo Racing ORLEN Frederik Vaser naglasio je kako je predstavljanje novog automobila uvijek emotivan trenutak, kulminacija mjeseci truda svih u fabrici i početak nove avanture. On smatra da je filozofija na osnovu koje tim radi i dalje ista, te vjeruje u bolje rezultate u odnosu na prethodnu sezonu kada je ovaj tim završio na osmom mjestu.

Datum objave: 24/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook