Naslovna > Vijesti > Predstavljen crossover 2008

Peugeot

Predstavljen crossover 2008

U B segment uskoro stiže još jedan novi model, pripadnik crossover porodice, koji će konkurisati Nissanovom Jukeu, Opel Moki i sličnim automobilima

Peugeot je predstavio novi 2008, čija će komercijalizacija započeti na proljeće ove godine, a u našoj zemlji ga možemo očekivati u ljeto. Riječ je o crossoveru B segmenta, koji ima dužinu od 4,16 metara, te će se kao takav suprostaviti provjerenim igračima na tržištu kao što su Nissan Juke, Opel Moka,  Škoda Yeti i sl. 

 

Dizajn 2008-ice neodoljivo podsjeća na 208-icu, na čijoj je platformi i nastao ovaj automobil. U nekim detaljima crossover je i ljepši od 208-ice. O unutrašnjosti se malo toga zna, a neki ljubitelji automobila se nadaju da će enterijer 2008-ice biti drugačiji u odnosu na 208-icu, s obzirom na preglednost instrumenata preko upravljača u 208-ici. Na crossoveru se očekuju drugačija rješenja i obilje prostora u unutrašnjosti. Kada su agregati u pitanju, treba očekivati potpunu gamu motora iz 208-ice, dakle štedljive HDi agregate i trocilindrične benzince.  Peugeot s ovim modelom ima velike globalne planove, jer će se isti proizvoditi u Francuskoj, Kini i Brazilu. 

 

Datum objave: 07/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook