Naslovna > Vijesti > Predstavljen Exige S Roadster

Lotus

Predstavljen Exige S Roadster

Iako prethodne dvije godine nisu bile najbolje za kompaniju Lotus, najava početka prodaje modela Exige S Roadster najavljuje bolja vremena za Lotus...

Lotus polako izlazi iz krize. Protekle dvije godine im nisu bile naklonjenje u smislu finansija, ali bez obzira na takvo stanje, oni su odlučili da nađu način da izađu iz krize. Oporavak nekad čuvene automobilske sportske marke najavljen je lansiranjem na tržište modela Exige S Roadster, koji je svoju premijeru imao još prošle godine, na Sajmu Automobila u Ženevi. Ovaj automobil najavljuje bolja vremena  za Lotus.

 

U Lotusu ističu kako će dolaskom Roadstera u automobilske salone ta kompanija da zaokruži posojeću porodicu Exige automobila, koja se sastoji od modela Exige S, Exige Cup i Exige Cup R.

 

Sa masom od 1166 kg, Exige S Roadster je za 10 kg lakši od Exige S modela sa čvrstim krovom. Za pogon je zadužen 3,5 litarski V6 motor sa kompresorom, koji proizvodi 350 ks.

 

Iako je nešto lakši, Roadster ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,8 s, dok je njegova masimalna brzina 233 km/h.

 

Prodaja u Evropi se očekuje tokom ljeta 2013.godine, a u Evropi će se prodavati po cijeni od 55.400 eura, na šta treba da dodate i porez. 

Datum objave: 23/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook