Naslovna > Vijesti > Predstavljen „ME.WE“ koncept električni automobil

Toyota

Predstavljen „ME.WE“ koncept električni automobil

Novi Toyotin koncept zaista izleda jedinstveno i prepoznatljivo, te bi kao takav trebao da bude odgovor na krizu koja trese i autoindustriju...

Ekološki izazovi se svakodnevno nameću svakom modernom čovjeku, pa sve to skupa utiče i na automobile i automobilsku industriju.

 

Novina na tržištu automobila je i Toyotin "ME.WE" koncept. Naime, Toyotin „ME.WE“ koncept pokreće električni motor koga napajuja baterije, koje se nalaze ispod poda. Struktura ovog automobila jeste od aluminijuma na koju su zakačene polipropilenske ploče, pa zahvaljujući tome,  ovaj automobil teži svega 750 kilograma. Treba istaći da je ovaj konceptn dugačak 3.440 mm, širok 1.750 mm i visok 1.600 mm.

 

Ono što je takođe veoma zanimljiv podatak, jeste da se ove ploče u potpunosti recikliraju, a sve je to posljedica Toyotinih napora da na okolinu ne djeluje štetno ni prilikom proizvodnje vozila. Za izgradnju poda ovog vozila, korišten je bambus.

 

Za pokretanje ovog novog koncepta, Toyota je iskoristila elektromotore iz studije i-Road, a isto vrijedi i za baterije koje ga napajaju. 

Datum objave: 02/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook