Naslovna > Vijesti > Predstavljen najsnažniji S8

Audi

Predstavljen najsnažniji S8

Iako stiže bez većih vizuelnih promjena u odnosu na standardnu verziju, tu je nekoliko kozmetičkih promjena koje će napraviti razliku...

Dizajneri su poradili na prednjem braniku, koji sada ima nekako više sportski izgled, ipak ispod poklopca motora promjene su mnogo značajnije. Za pogon će biti zadužen snažni 4,0 litarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 571 ks i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta, a tu je i 48-voltni hibridni sistem, koji bi uz stop-start funkciju trebao poboljšati ekonomičnost u vožnji. Snaga se prenosi na sve točkove uz pomoć Audijevog quattro sistema sa sportskim diferencijalom.


Oni kuoji budu željeli ugljenično-keramičke kočnice sa diskovima prečinka 16,5 inča naprijed i 14,6 inča pozadi, moraće to i doplatiti, dok je u standardnoj opremi prisutan aktivni sistem oslanjanja, a novi S8 ima i tehnologiju za detekciju "udarnih rupa" na putu. Uz pomoć specijalnih kamera na prednjem dijelu vozila se identifikuje rupa u asfaltu, nakon čega se ogibljenje automatski prilagođava kako bi prelazak preko neravnine bio što udobniji za putnike. Prodaja bi trebala početi do kraja ove godine, kada će biti poznata i cijena ove luksuzne limuzine.

Datum objave: 02/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook