Naslovna > Auto moto sport > Predstavljen novi Nissanov bolid za sezonu 2023

Formula E

Predstavljen novi Nissanov bolid za sezonu 2023

Nissan će se uhvatiti u koštac sa novim automobilom Gen3 na predsezonskom testiranju u Valensiji od 13. do 16. decembra. Za sezonu 2023. planirano je rekordnih 17 trka, a London E-Prix će zaokružiti godinu 29. i 30. jula...

Nissan je predstavio novi trkački automobil Formule E, koji označava prelazak sa druge generacije automobila u "Gen3 Eru". Japanska firma će se takođe takmičiti u sezoni Formule E 2023. sa sopstvenim timom, napuštajući francusku kompaniju DAMS kao partnera. Deveta sezona šampionata Formule E počinje 14. januara 2023. na ePrix-u u Mexico Cityju - prvi put da se otvaranje sezone održava tamo. Tim Nissan e.dams završio je na devetom mjestu od 11 konstruktora prošle sezone i Nissan se nada još uspjeha u narednoj godini. Kao i ostali automobili na mreži Formule E, Nissanov ima 40 posto više snage od svog prethodnika i dostiže maksimalnu brzinu od 200 320 km/h. „Formula E predstavlja vrhunac EV tehnologije i uvjereni smo da će ova nadolazeća serija sljedeće generacije donijeti inovacije i uzbuđenje na stazi i van nje“, kaže Guillaume Cartier, predsjednik Nissana.

 

 

 


Sastav vozača za Nissan takođe je promijenjen za 2023. Maximillian Gunther i Sebastien Buemi su zamijenjeni Norman Natoom i Sacha Fenestrazom. Nissanova preferencija korišćenja broja 23 nastavlja se sa Fenestrazom (na japanskom 'ni' znači dva, a 'san' znači tri), Nato dobija automobil sa brojem 17. Nato je govorio o otkriću novog automobila: „Stvarno mi se sviđa nova boja, drugačija je i definitivno će se isticati na stazi. Dizajn u cvijetu trešnje je odličan. Ova sezona je takođe novi početak za mene, zbog čega sam izuzetno uzbuđen.”

Datum objave: 01/12/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook