Naslovna > Vijesti > Predstavljen Twingo RS

Renault

Predstavljen Twingo RS

Iz Renaulta za novi Twingo RS kažu da pruža najoptimalniji kompromis između emisije Co2 i potrošnje u odnosu na veliko sportsko zadovoljstvo u vožnji

Novi Renault Twingo RS je konačno tu, a francuski proizvođač je saopštio da je od 20. februara moguće izvršiti i narudžbe u toj zemlji. Osim u Francuskoj Twingo RS će biti dostupan u još 20 zemalja a osnovna cijena će biti 16 900 Eura.

 

U zvaničnom saopštenju Renaulta stoji da je model razvijen u čast uspjeha marke u Formuli 1. U tom duhu, mnogo detalja na automobilu naglašava njegovu sportsku stranu. Prije svega tu su nove svjetlosne sekcije, redizajnirani prednji dio vozila, kromirani detalji, egzotični upravljač sa bijelim gornjim dijelom, 17-inčni točkovi i kvalitetni materijali u unutrašnjosti.  Za pogon ovog automobila zadužen je 1,6-litarski atmosferski motor sa 133 KS pri 6500 o/min i 160 Nm obrtnog momenta pri 4400 o/min. Ovako konfigurisan Twingo RS u mogućnosti je 100 km/h razviti za 8,5 sekundi  i maksilalno ubrzati do 201 km/h. Automobil troši u prosjeku 6,5 litara goriva uz emisiju Co2 manju od 150 grama. Ono što ga čini posebnim, je dostupna, upadljiva Sirius žuta  boja. Poslije Francuske, očekuje se da Twingo RS u ostalim zemljama bude dostupan već narednog mjeseca. 

 

Datum objave: 15/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook