Naslovna > Automobili > Volkswagen > I.D. Serija > Predstavljen Volkswagenov žestoki koncept s 550 KS

ID.X Performance

Predstavljen Volkswagenov žestoki koncept s 550 KS

Trenutno nema potvrde da će ovaj koncept preći u fazu proizvodnje, ali Volkswagen je već potvrdio razvoj jače verzije ID.7 GTX sa agresivnim detaljima i unaprijeđenom aerodinamikom...

Volkswagenov plan za budućnost elektrifikacije obuhvata i niz visokoperformantnih električnih automobila. Do sada se mogao vidjeti koncept ID. GTI u Minhenu, a sada je poznato da će modeli ID. Buzz i ID.3 takođe dobiti poboljšane performanse pod GTX oznakom. Sada se pojavio i koncept ID.X Performance. Ovaj koncept se bazira na modelu sedan ID.7, ali vizuelno se znatno razlikuje od njega. Prednji dio je pretrpio značajne promjene, sa velikom crnom rešetkom na dnu prednjeg branika, kao i otvorima na oba kraja. Paket uključuje i karbonski difuzor, kao i crvene detalje koji se podudaraju sa stilom modela GTI. Na lukovima točkova se nalazi plastična zaštita, dok je koncept opremljen 20-inčnim sportskim felnama sa posebnim trkačkim gumama.

 

 

 


Na zadnjem dijelu vozila, primjetan je spojler koji je postavljen na vratima prtljažnika, karbonski difuzor na donjem dijelu branika, dok se crveni detalji s prednjeg dijela i bočnih panela nastavljaju na zadnji dio. Koncept vozila je takođe niži za 60 mm u odnosu na standardni model ID.7. Što se tiče performansi, koncept ID.X je baziran na MEB platformi, koju koristi većina modernih električnih Volkswagen vozila, a pokreću ga dva električna motora koji ukupno razvijaju 550 KS. Koncept podržava brzo DC punjenje sa kapacitetom od 200 kW.

Datum objave: 11/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook