Naslovna > Vijesti > Predstavljena Corsa sa konvencionalnim pogonom

Opel

Predstavljena Corsa sa konvencionalnim pogonom

Nedavno je njemački proizvođač predstavio električnu verziju svog popularnog kompaktnog automobila, a sada je predstavio i varjantu sa SUS motorima...

Kada je dizajn u pitanju, tu se ništa nije mijenjalo i Corsa F je identična Corsi-e. Razlika je ispod poklopca motora, gdje je sada smješten tradicionalni 1,2-litarski atmosferski benzinski agregat sa 75 KS, a uparen je isključivo sa petostepenim manuelnim mjenjačem. U ponudi su takođe i dva turbomotora iste zapremine, slabiji sa 100 KS i 205 Nm, te jači sa 130 KS i 230 Nm. Prvi je uparen sa šestostepenim manuelnim ili osmostepenim automatikom, dok snažnija ima samo automatsku transmisiju.


Najsnažnija Corsa F do stotke stiže za 8,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 188 km/h. Kasnije će se u ponudi naći i dizel pogon, a u pitanju je 1,5-litarski turbo-agregat sa 102 KS i 250 Nm. Za razliku od Corse E, nova Corsa je spuštena za 28mm, prodavaće se u paketima opreme Edition, Elegance i GS Line, dok će sportske verzije GSi i OPC stići nakon što se ustali na tržištu i biti konkurentni Ford Fiesti ST i Volkswagen Polu GTI.

Datum objave: 28/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook