Naslovna > Vijesti > Predstavljena sportska verzija Škode Rapid

Wörthersee show

Predstavljena sportska verzija Škode Rapid

Škoda je “uzela“ novi Rapid i od njega stvorila sportski primjerak, koji je ukrasila sportskim auspuhom, areodinamičkim elementima, a i unutrašnjojst ovog automobila takođe je uređena sportskim elementima...

Škoda Rapid Sport koncept zvanično je predstavljen na premijeri  Wörthersee show u Austriji. Prije samo nekoliko dana u javnosti su se pojavile skice kako bi ovaj automobil trebalo da izgleda, a sada je i zvanično predstavljen u javnosti. Tada smo mogli da vidimo da sam automobil u velikoj mjeri liči na skice koje su se pojavile na internetu.

 

Škoda je uzela novi Rapid, te je od njega stvorila sportski primjerak, koji je ukrasila primjetnim sportskim auspuhom, aerodinamičkim elementima, 19-inčnim aluminijumskim naplatcima i dvobojnim lakom, a zadnja svjetla su takođe nešto drugačija, te pokazuju kontrastne boje.  Enterijer je takođe urađen prema mjerilima koje postavlja jedan sportski automobil. Tako je ovaj kocept dobio sportska Recaro sdjedišta, zaobljeni sportski upravljač I drugačije osvjetljenje od Škode Rapid.

 

 

Detaljnije informacije o ovom automobilu zasada još uvijek nisu poznate javnosti, ali ono što je otkriveno jeste da se ispod poklopca krije 1.4 – litarski motor, koji vjerovatno ima 180 KS I 250 Nm obrtnog momenta. Maksimalna brzina koju može da postigne jeste 229 km/h, a za samo 6,6 sekudni postiže ubrzanje do 100km/h.

 

Nagađa se da u Škodi već razmišlja i o RS modelu. 

Datum objave: 10/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook