Naslovna > Automobili > Citroen > C4 > Predstavljeni modeli DS3 Cabrio, C4 Picasso i Grand C4 Picasso

Citroen prezentacije u Mostaru

Predstavljeni modeli DS3 Cabrio, C4 Picasso i Grand C4 Picasso

Citroen na našem i slovenačkom tržištu planira prodati 25 ovih vozila, koja nude veliku mogućnost kombinacija boja i dezena, te predstavlja idealan model za individualizaciju u nekom life style svijetu...

Mostarski hotel Bevanda bio je domaćin prezentacije na kojoj je Citroen predstavio svoja tri noviteta. Radi se o modelima DS3 Cabrio, C4 Picasso i Grand  C4 Picasso. Monovolumeni iz Citroena sigurno imaju svoje pristalice među bh kupcima, a to potvrđuje i interesovanje za Picasso C4 u izvedbama sa pet i sedam sjedišta. Novi modeli sa sobom donose obilje opreme i tehnoloških poslastica, pa je tako cjelokupan centralni zaslon u unutrašnjosti zapravo LCD monitor, na kojem se prikazuju informacije o vozilu, a isto tako na taj zaslon možete postaviti željenu fotografiju.

 

Osim toga, četiri kamere na četiri strane vozila daju sliku vozila iz ptičije perspektive, što je itekako praktično u manevrisanju na malom prosotoru. Ovaj sistem donedavno je bio rezervisan samo za premium vozila. Picasso C4 sa pet i sedam sjedišta u odnosu na prethodnika donosi veće staklene površine, pa je osvjetljenje u unutrašnjosti na vrhunskom nivou, baš kao i materijali od kojih je izrađen enterijer.  

 

Kada su u pitanju agregati za ove modele u ponudi su benzinci sa 120 i 156 KS, dok su među dizelskim agregatima oni sa 1.6 i 2.0 litra zapremina sa snagom od 92 do 150 KS. Sve agregate odlikuje manja emisija štetnih gasova i niska potrošnja, čemu doprinosi cjelokupno smanjenje mase automobila, a zahvaljujući novoj EMP2 modularnoj platformi na kojoj su razvijeni Citroen C4 Picaso i Citroen C4 Grand Picasso. Nova platforma neće predstavljati problem serviserima vozila u našoj zemlji, koji su već prošli cjelokupnu obuku i upoznali se sa svim novostima koje sa sobom donose novi modeli.

 

 

C4 Pisasso i Grand C4 Picasso su automobili koji su u mogoćnosti poboljšati status Citroena u našoj zemlji. Ovi automobili imaju šta ponuditi kupcima, a podatak da ih je i prije zvanične prezentacije, nekoliko već našlo svoje kupce u BiH, najbolje ilustruje koliko su zanimljiva ova vozila. Kada je u pitanju cijena standardni C4 Picasso, uz trenutnu akciju, ima cijenu od 30.447  51.530 KM, u zavisnosti od agregata i opreme,  dok se produžena verzija sa dodatnim parom sjedišta dobija po cijeni od 32.175 do  55.525 KM.

 

Uz ova dva automobila javnosti je predstavljen i DS3 Cabrio, koji sa sobom donosi sve adute DS linije uz novinu koju predstavlja platneni, pomični krov. Praksa je da kabriolet automobili u odnosu na klasične dobiju dodatnih 100-150 kg mase, no DS3 cabrio je od svoje standardne izvedbe teži za samo 25 kg.

 

Citroen na našem i slovenačkom tržištu planira prodati 25 ovih vozila, koja nude veliku mogućnost kombinacija boja i dezena, te predstavlja idealan model za individualizaciju u nekom life style svijetu. Na našem tržištu osnovni DS3 Cabrio košta 31.909 KM dok se za najopremljeniju verziju treba izdvojiti 43.653 KM. 

Datum objave: 10/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook