Naslovna > Vijesti > Predstavljeni novi niskolitražni agregati

Hyundai

Predstavljeni novi niskolitražni agregati

Hyundai i KIA su organizovali konferenciju o pogonskim agregatima i transmisijama, gdje je Hyundai predstavio svoju trenutnu i buduću paletu agregata

Nakon što su VW, Ford i Renault počeli sa komercijalizacijom niskolitražnih benzinskih agregata, istim stopama će uskoro krenuti i Hyundai, a samim tim i KIA.

 

U Južnoj Koreji Hyundai je najavio da će uskoro u svoje modele ugrađivati potpuno nova dva benzinska agregata. Riječ je o 1.0-litarskom  TCI Kappa i 1.2 T-GDI agregatu. 1.0 TCI agregat ima 105 KS  i 137 Nm obrtnog momenta. Blok istog je napravljen od aluminijuma, a opremljen je integrisanim turbopunjačem, plastičnim usisnicima i oblogama.  Osim ova dva niskolitražna agregata Hyundai je predstavio i Gamma 1.6 T-GDI, Nu 2.0 CVVL i  Theta 2.0 T-GDI benzince te 2.0-litarski dizelaš.  Hyundai je objavio da će u narednom periodu na različitim tržištima ponuditi različite agregate. Tako će recimo za područje SAD-a i Kine uglavnom nuditi svoje T-GDI agregate, koji su poznati po tome što pruužaju iste performanse bez obzira na vremenske uslove i stalne promjene temperature.  

Datum objave: 25/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook