Naslovna > Automobili > Peugeot > 3008 > Premijerno predstavljen Peugeot osvježeni model 3008 za 2014. godinu

Sajam automobila u Frankfurtu

Premijerno predstavljen Peugeot osvježeni model 3008 za 2014. godinu

Ovaj model je u prošlosti kritikovan zbog svog stila, ali čini se kako su sada francuski dizajneri dali sve od sebe da isprave ovo stvar…

Peugeot je za sajam automobila u Frankfurtu, koji javnosti svoja vrata otvara u spetembru mjesecu, pripremio još jedan model. Riječ je o modelu 3008 koji je osvježen i stilski uljepšan u potpunosti. Prethodna generacija ovog modela prilično je bila kritikovana, naročito zbog svog stila, ali su francuski dizajneri sada odlučili da isprave stvari.

 

Pod palicom Gilles Vidala, direktora razvoja pri kompaniji PSA, model 3008 dobio je dosta ljepši, moderniji i unapređeniji izgled. Te promjene se uglavnom odnose na prednji kraj automobila. Iako nam se čini da su promjene zaista minimalne, one u potpunosti daju ovom modelu jednu novu notu elegancije, koja mu je nedostajala na prethodnom modelu.

 

Kada govorimo o estetici, Peugeot 3008 dobio je nove točkove, novu crvenu boju, kao i potpuno novu zadnju svjetlosnu grupu. Kada govorimo o ostalim karakteristikama, nije se mnogo toga promjenilo.

 

Što se motora tiče, i dalje su u ponudi dizel agregati zapremine 1.6 litara sa 115 “konja”, te 2.0 litarski motor sa 150, odnosno 163 KS. Od benzinskih motora dostupni su 1.6 Vti motor sa 120 KS I 1.6 THP motor sa 155 “konja”, kao i Hybrid 4 dizel – električna jedinica. 

 

Datum objave: 27/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook