Naslovna > Vijesti > Presedan u MPV segmentu

Renault Scenic

Presedan u MPV segmentu

Zahvaljujući inspiracijama od konceptnog modela R-Space, predstavljenog na sajmu automobila u Ženevi 2011. godine, Novi Renault Scenic donosi novi pristup u MPV segmentu ...

Četvrtu generaciju Scenica odlikuje redizajn proporcija, visoki kvalitet završne obrade i krajnje predan pristup  detaljima podjednako i iznutra i izvana. Dizajn kod Novog Scenica označava veliki presedan u MPV segmentu, a sve na račun njegovih nekonvencionalnih proporcija. Novi Scenic je postavljen na velike 20-inčne aluminijske točkove, standardne kod najviših nivoa opreme, koji ugodno vizuelno balansira privlačna karoserija sa niskom linijom krova, dugim međuosovinskim rastojanjem i kraćim prevjesima u poređenju sa prethodnikom.

 

Njegova fluidna linija, izražena širina, točkovi u samim uglovima karoserije i bočna linija koja se stepenasto uzdiže ka zadnjem dijelu, pobuđuju novi osjećaj dinamičnosti u klasi. Poput strme forme prednjeg vjetrobrana i kratkog prednjeg poklopca motora kao na konceptnom modelu R-Space, Novi Scenic pojačava stepen elegancije u MPV segmentu. Prednji kraj ima prepoznatljiv Renaultov potpis sa oblikovanim svjetlima u C formi sprijeda uz beneficije LED PURE VISION tehnologije, dok od nazad preovladava svjetlosna grupa sa Edge Light tehnologijom sa 3D efektom. Po prvi puta u segmentu, Scenic će biti dostupan u dvobojnoj karoseriji kako bi moderan izgled i dinamične proporcije u potpunosti došli do izražaja. Dvobojna karoserija biće dostupna od drugog nivoa opreme, dok će na najvišim razinama biti standardno obilježje. Boja kućišta vanjskih ogledala i stubova vjetrobranskog stakla biće obojeni u istom tonu kao i krov. Ključna osobina kod Novog Scenica je njegov nenadmašni unutrašnji prostor, kreiran zahvaljujući modularnoj platformi CMF/CD.

 

Unikatna kabina harmonično je dotjerana sa vrhunskim materijalima u crnoj boji i hromiranim dekorativnim umecima, koji pojačavaju impresije vanserijske prostornosti. No, koncept ''oslobođenog'' prostora stavlja vozača u fokus više od ijedne prethodne generacija Scenica. Panel sa instrumentima je orijentisan ka vozačevom vidokrugu i uključuje inovativni Renault Head-Up ekran u boji za još veći užitak u vožnji. Opcionalno dostupni stakleni krov prostire se čitavom širinom i nema centralni nosač, pa u kabinu sada dopire više svjetlosti. Klizna centralna konzola sa pretincem zapremine od 13 litara, nalazi između prednjih sjedišta i omogućava organizaciju prostora po želji i potrebama svih putnika, ne samo vozača i suvozača. Na njoj će se nalaziti 12V utičnica i USB port.

 

Datum objave: 03/03/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook