Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Prodaje se Nissan Bolt Gold GT-R

Na eBayu

Prodaje se Nissan Bolt Gold GT-R

Nissan je zvanično potvrdio da će svoj jedinstveni automobil Bolt Gold GT-R ponuditi na internet aukciji od 22. novembra do 2. decembra

Nakon što je najbrži čovjek na svijetu, Usain Bolt  povezao sa Nissanom prije nekoliko mjeseci, na svijet je došao Bolt Gold GT-R , automobil koji traži novog vlasnika.  

 

Iz Nissana su zvanično potvrdili da će automobil biti prodat na eBayu, a skupljeni novac bit će uplaćen u Bolt Foundation, organizaciju koja se brine o siromašnoj djeci na Jamajci.  Automobil je napravljen na platformi GTR-a 2014. i jedan je od najbržih sportskih automobila na svijetu. Zbog toga ga odmilja nazivaju „Godzilla“.  Posebnost ovog modela je njegova pozlaćena boja, a neki djelovi unutrašnjosti su također pozlaćeni. Osim toga i tablice su u zlatnoj boji, a na njima je potpis sportskog velikana Usaina Bolta. Automobil će se na tržištu naći u martu naredne godine, a zanimljivo je da će performanse istog biti jedinstvene za svakog kupca.  Nissan Bolt Gold GT-R je na aukciji deset dana, a početna cijena još uvijek nije određena. 

Datum objave: 20/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook