Naslovna > Vijesti > Prodata milionita jedinica modela Santa Fe

Hyundai Motors America

Prodata milionita jedinica modela Santa Fe

I dan danas, ovaj model bilježi izuzetno dobru projavu, pri čemu su nove dvije verzije koje su na tržištu obezbjedile povećanje prodaje za od oko 40 %...

Kada se sad već prilično davne 2000. godine pojavio na tržištu i u automobilskom svijetu, Hyundai Santa Fe postao je izuzetno moćan igrač kada je riječ o sve popularnijim crossover segmentima. Takav trend je nastavljen i dan danas, pri čemu su tokom ove godine predstavljene dvije nove generacije modela Santa Fe, koji su naišli na izuzetno pozitivne kritike javnosti.

 

Ovaj model se i dan danas odlično prodaje na svjetskom tržištu, a dva nova modela omogućila su povećanje prodaje za od oko 40 % u odnosnu na isti period prošle godine. Ovih dana Hyundai je zahvaljujući upravo ovom modelu postigao još jedan rekord.

 

Naime, na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država proizvedena je milionita jedinica modela Santa Fe. Prije nego što se ovaj model pojavio na tržištu SAD – a, Hyundai je bio poznat po jefinitjim kompakt vozilima, koja su bila dostupna svima. Međutim, model Santa Fe otvorio je vrata potpuno novoj grupi kupaca automobila koji nose Hyundaijev znak. 

Datum objave: 02/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook