Naslovna > Vijesti > Prodato više bicikala nego automobila

U Italiji

Prodato više bicikala nego automobila

Statistički podaci govore da je prošle godine u Italiji prodato više bicikala nego automobila, što je najbolja ilustracija teške ekonomske krize koja drma neke zemlje u Europi

Prošle godine prodaja automobila u Italiji je u odnosu na 2010. godinu smanjena za 20 %. Prodato je ukupno 1.748.143 vozila, što  je najmanja brojka još od 1964. godine. 

 

U istom periodu prošle godine prodato je 1.750.000 bicikala, što je jasan pokazatelj da Italiju trese teška ekonomska kriza. Upravo je ova zemlja, nakon 2.Svjetskog rata bila pravo čudo, kada su automobili i izvoz u pitanju. I ispodprosječne porodice u Italiji u to vrijeme mogle su sebi priuštiti Fiat 500, a Italija je imala veći izvoz nego što ga danas ima Velika Britanija. No, danas su stvari mogo drugačije, pa se Italijani teško odlučuju za kupovinu automobila. U prilog im ne ide ni činjenica da u toj zemlji divljaju cijene gorive. Stoga ne treba čuditi podatak da Italijani više voze bicikla nego autombobile.  Osim Italije, ekonomska kriza i pad prodaje automobila uveliko je zahvatila Španiju, Francusku pa čak i Njemačku. 

Datum objave: 04/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook