Naslovna > Vijesti > Prodavci se upoznali s novim modelima

ASA Auto

Prodavci se upoznali s novim modelima

Prije zvaničnog predstavljanja i uvođenja na tržište novih modela up i VW CC, Volkswagen je u Bosni i Hercegovini organizovao dvodnevni trening za prodavce iz cjelokupne mreže, na kojem su predstavljeni svi aduti noviteta teoretski ali i praktično...

Kako bi opravdao njemačku posvećenost svakom detalju, ali i nastavio svojevrsnu tradiciju, Volkswagen je u BiH, prije predstavljanja novih modela Up i VW CC, za svoje prodavce organizovao trening. Dva dana su prodavci VW vozila iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, zajedno upoznavali sve prednosti  novih modela. Nakon teoretskog dijela, cjelokupni događaj je obagatio praktični dio na kojem su se učesnici praktično upoznali sa novim vozilima, ali i iste imali priliku voziti.

 

Pored toga, uz vožnju up-a i VW CC-a, prodavci su vozili i konkurentske modele, te su na najbolji mogući način mogli osjetiti razliku između VW i ostalih vozila. Pored novog up-a, našli su se direktni konkurenti: Chevrolet Spark, Fiat 500 i Toyota Aygo. Svi učesnici treninga su imali priliku biti iza upravljača ovih vozila na dionici od Sarajeva do Zenice, te na najbolji mogući način uočiti razliku između modela. Uporedo sa testnom vožnjom novog gradskog automobila na našem tržištu, testirao se i osvježeni VW CC. Učesnici treninga su nakon vožnje Volkswagenovog coupea, vozili i Opel Insigniu te Peugeot 508, kako bi uočili razlike između konkurentskih modela.

 

Kada imamo neki trening vezan za produkt, uvijek ga obavljamo iz dva dijela. Prvi dio je teoretski i obavljamo ga u učionici, a nakon toga slijedi statička uporedba VW modela sa konkurentima i testne vožnje. Kao i uvijek, trening smo obavili prije zvaničnog predstavljanja novih modela i njihovog uvođenja na tržište, pa su naši prodajni savjetnici u cjelokupnoj VW mreži u BiH, spremni odgovoriti na svako pitanje vezano za novi Up i VW CC.  Trening je prošao i više nego dobro, a dužni smo se zahvaliti našim kolegama iz branše koji su nam posudili konkurentske modele, koje smo imali na raspolaganju. – rekla je  Ilvana Konjo – VW trener za vještine i tehnike prodaje.

 

Na dvodnevnom treningu najzanimljiviji je bio njegov sami kraj, kada su se prodavci VW vozila u BiH, upoznali sa nesvakidašnjom funkcijom na novom Up-u. Riječ je o sistemu City, koji je i jedan od najvećih aduta novog Volkswagenovog vozila. Sistem omogućava automobilu da samostalno zakoči u brzinama od 5 do 35 km/h, ukoliko se procjeni da će automobil doći u kontakt s drugim vozilom, pješakom ili nekom drugom površinom. Ovaj sistem su osjetili svi učesnici treninga, a za demonstraciju su poslužile kartonske kutije. Neki od učesnika su vođeni refleksom samostalno pritiskali papučicu kočnice i time deaktivirali sistem, dok su drugi vjerovali automobilu i dozvolili mu da koči umjesto njih, što se pokazalo kao uspješno i izvodljivo. Nakon dva dana, prodavci su se vratili u svoje gradove, spremni da prenesu znanje i iskustva budućim kupcima Up-a i VW CC-a.

Datum objave: 09/03/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook