Naslovna > Automobili > Citroen > Berlingo > Proslava dvostrukog rođendana

Citroën

Proslava dvostrukog rođendana

Povodom proslave 65 godina furgona 2CV i 20 godina modela Berlingo, CITROËN je ta dva uspješna modela obukao novim ruhom koje je posebno dizajnirano za konceptni dućan Colette …

U tom slavnom dućanu na broju 213 u ulici SaintHonoré u Parizu tom će prilikom biti izložen mali vozni park sastavljen od po jednog posebno koncipiranog primjerka svakog modela s bezvremenskim obilježjima furgona i u simboličnoj boji tog butika: #2CVcolette. Na krilima zajedničkih vrijednosti kao što su inovacija i različitost, te dvije francuske marke susreću se kako bi iskazale međusobnu naklonost: andré♥ Colette! Povodom 65 godina furgona 2CV i 20 godina modela Berlingo, CITROËN je odlučio sastaviti mali vozni park od tih dvaju vozila posebno dizajniranih za colette, slavni dućan na broju 213 u ulici SaintHonoré u Parizu. Suradnjom tih dviju francuskih marki spojila se njihova težnja za inovacijom i različitošću te su nastala jedinstvena vozila.

 

Bezvremenskim obilježjima furgona dodan je element rebrastog lima koji krasi Berlingo. Za redizajnirani primjerak odabrana je električna izvedba kako bi tokom cijele kampanje krstario Parizom i obavljao sve dostave konceptnog dućana. Plava boja, zaštitni znak dućana, preuzeta je u logotipu CITROËN koji je za tu priliku primio retro izgled. U istom je duhu i dućan colette dobio logotip u vintage stilu. Likovni umjetnik Steve Pitocco potpisuje njihovu izradu tehnikom ručnog slikanja po uzoru na tradiciju prvih gospodarskih vozila. Novi izraz dvaju vozila plod je rada dizajnerskog odjela marke CITROËN, čiji je director. Alexandre Malval pazio na svaki detalj preobrazbe „old to new“ za furgon 2 CV i „new to old“* za Berlingo. Pionir među furgonima te trenutačni vodeći model na europskom tržištu tako čine mali vozni park koji će biti izložen do kraja travnja: električni Berlingo, dostavno vozilo dućana Colette,  urgon 2CV smješten ispred dućana na broju 213 u ulici SaintHonoré u Parizu, na društvenim mrežama obiju marki koje dijele i oznaku: #2CVcolette.

Datum objave: 25/03/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook