Naslovna > Tesla > Model 3 > Prve slike karavanske verzije

Tesla Model S Shooting Brake

Prve slike karavanske verzije

Kreiran od strane britanske kompanije Qwest, model nosi naziv P90D-SB, a ime nam već govori da je baziran na postojećem P90D modelu.

Inžinjeri su naveli podatak o 14 kg manjoj težini u odnosu na standardni model i to zbog korištenja karbon-fibera na ručno izrađenoj zadnjoj sekciji. Automobil ostaje povezan na Tesla Network i zadržaće digitalni sistem iz Modela S. Qwest dalje navodi podatak o performansama, pa je ubrzanje do 100km/h ostalo na 2.8 sekundi čineći ga najbržim električnim karavanom na svijetu. Ovu titulu je do sada nosio automobil dugog imena Porsche Panamera Sport Turismo S E-Hybrid. Zadnji kraj karavana je napravio jedan od proizvođača koji već učestvuje u projektovanju i proizvodnji komponenti za bolide Formule 1, ali nije navedeno koji.

 

Dorian Hindmarrsh, direktor Qwest kompanije bazirane u Norfolku, je izjavio da na ovom prototipu rade duže od godinu dana i da će u budućnosti kupce ovakva konverzija koštati oko 70 000 funti, dodanih na osnovnu cijenu automobila. Prvo pojavljivanje u javnosti Shooting Brake će imati na London Motor Show u maju ove godine.

Datum objave: 31/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook