Naslovna > Automobili > Renault > Megane > Prvi hibridni pogon i snažnija RS linija

Renault Megane

Prvi hibridni pogon i snažnija RS linija

Renault je objavio detalje o cijenama i tehničkim specifikacijama svog redizajniranog modela Megane, koji uključuje i varijantu RS i plug-in hibridnu pogonsku jedinicu po prvi put...

Cijena rivala Forda Focusa i VW Golfa se kreće od 22.750 eura i nudi se u samo dvije varijante – standardnoj i sportskoj RS liniji. Oprama u standardnoj varijanti uključuje LED svjetlosne grupe, prednje i zadnje senzore za parkiranje, infotaiment sistem od 7 inča sa satelitskom navigacijom i asistencije u vožnji kao što je upozorenje o izlasku iz trake i prepoznavanje saobraćajnih znakova. RS linija donosi veći infotaiment sistem sa ekranom od 9,3 inča osjetljivim na dodir zajedno sa brojnim dizajnerskim unapređenjima.

 

 

 

 

Najznačajniji dodatak u novom asortimanu je plug-in hibridni pogon E-Tech. Ovaj pogonski sistem je preuzet iz crossovera Captur i čini ga 1,6-litarski benzinski agregat uvezan sa dva elektromotora i novi multi-mode mjenjač bez kvačila, koji prema Renaultu nudi „izvanrednu efikasnost i jedva primjetno prebacivanje stepena prenosa“.

 

 

 

 

 

 

Ovaj pogonski sistem isporučuje ukupno 160 KS, raspolaže snagom od 9,8 kWh uparen sa baterijom od 400V koja omogućava domet od 50 kilometara i maksimalnu brzinu od 135 km/h u električnom režimu vožnje. Ubrzanje od nule do 100 km/h dostiže za 9,8 sekundi, a Renault deklariše prosječnu potrošnju od 1,3 litre na 100 km uz emisiju CO2 od 30g/km.

 

 

 

 

 

Daljnja unapređenja u čitavom asortimanu uključuju dodavanje najnovijeg Renaultovog infotaiment sistema Easy Link koji je prikazan u novom Cliu uporedo sa 10,2-inčnom instrument tablom. Tu je i novi autonomni sistem vožnje drugog nivoa koji nadzire cestu i saobraćaj, a u ponudi su i nova Pure Vision LED prednja svjetla.

 

 

 

 

 

 

Nova RS varijanta zamjenjuje dosadašnju GT liniju, dok ulazni model ove serije više nije RS 280. Od sada svi RS modeli će raspolagati sa 300 KS i 30 Nm više kada se upari sa automatskim mjenjačem. Oprema RS linije je takođe obogaćena i unapređena, a dostupne su i sportske varijante Cup i Trophy. Redizajnirani Megane će biti dostupan u prodaji od sljedećeg mjeseca, a prve isporuke kupcima se mogu očekivati do kraja godine.

Datum objave: 24/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook