Naslovna > Automobili > Jeep > Avenger > Prvi potpuno električni model brenda predstavljen na beogradskom sajmu automobila

Jeep Avenger

Prvi potpuno električni model brenda predstavljen na beogradskom sajmu automobila

Novi Jeep Avenger odnio je ubjedljivu pobjedu i proglašen je za evropski automobil godine 2023 (European Car of the Year 2023), po izboru COTY žirija, nezavisnog žirija od 57 stručnjaka iz 22 države...

Na Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu,brend Jeep® predstavio je svoje prvo potpuno električno vozilo - Jeep® Avenger. Ovaj model je predvodnik globalne strategije elektrifikacije brenda koji je nedavno otkrio sljedeću fazu svoje ofanzive potpuno električnih proizvoda kako bi postao globalni lider na polju terenaca sa nultim emisijama. Jeep® Avenger otkriven je tokom predstavljanja strateškog plana kompanije Stellantis  „Dare Forward 2030“ i debitovao je na Sajmu automobila u Parizu.

 

 

 


Dizajniran i napravljen u Evropi, Jeep Avenger razvijen je za potrebe evropskih potrošača. Riječ je o automobilu iz klase malih kompaktnih terenskih vozila (B SUV) koji po svojim dimenzijama potpuno odgovara potrebama evropskih kupaca. Sa samo četiri metara dužine, pozicionira se u brzorastućem B-segmentu terenaca, drugom najvećem segmentu u Evropi. Dimenzije Jeep Avengera su 408,4 cm X 177,6 cm, a međuosovinsko rastojanje je 256,2 cm.

 

 

Enterijer modela Jeep Avenger je veoma moderan i kao kod svakog Jeep modela funkcionalnost se stavlja na prvo mjesto. Pruža moderan i tehnološki napredan enterijer, sa dosta prostora za putnike i stvari. Sa 34l kabinskog prostora za sitnice i 380l prtljažnog prostora, ovaj mali kompaktni SUV potpuno zadovoljava potrebe svojih korisnika. Funkcionalnost modela ogleda se i u 10.25” ekranu multimedije i 10.25” klasteru koji vozaču daju potpuni pregled svih komandi tokom vožnje kao i potpuni uvid u sve mogućnosti koje vozilo pruža.

 

 

Pogoni ga motor od 154hp, a posjeduje bateriju od 54kwh koja obezbjeđuje 400 km dometa. Brzim punjačem od 100kw za tri minuta baterija se napuni dovoljno za 30km dometa, prosječnu dnevnu razdaljinu koja se pređe u gradskoj vožnji. Od 0% do 80% baterija se puni za 34 minuta.

 

Datum objave: 23/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook