Naslovna > Automobili > Seat > Leon > Prvi tizer nove generacije

Seat Leon

Prvi tizer nove generacije

Nova generacija Seat Leona biće predstavljena 28. januara 2020. godine, a komunicirala ju je ista kuća Martorell, koja je objavila kratki video u kojem su prikazani neki detalji četvrte serije kompaktnog materijala…

Dizalica se fokusira na LED sistem osvetljenja sa pet vrata. Po prvi put će, u stvari, Leon biti dostupan i sa adaptivnim Full Led farovima u kombinaciji sa stražnjim svjetlima povezanim središnjom LED trakom koja će ići preko vrata njegovom punom širinom. U bočna ogledala će se integrisati svjetlo koje će dočekati vozača kad se otvore vrata, projektujući na asfalt riječ – hola (zdravo, na španskom).

 

Novi Leon će dijeliti većinu svojih tehnologija, kao i mehaničku bazu, sa osmom generacijom Golfa. Odnos između dva kompaktna materijala vidljiv je u unutrašnjosti: izgled mosta s dva bočna zaslona sličan je rasporedu Wolfsburga sa pet vrata i također središnjem tunelu, s novim selektorom žice mjenjača, jasno proizlazi iz Golfa 8. Promjena je samo pozicioniranje ručice (u ovom centralnom kućištu) i tipki za upravljanje ručnom kočnicom i funkcijom parkiranja.

Datum objave: 18/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook