Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Putovanje Evropom za koje ne treba novac

Red Bull Can You Make It?

Putovanje Evropom za koje ne treba novac

Mladi, hrabri, vješti i spremni na avanturu života imaju izuzetnu priliku za ultimativni izazov - putovati Evropom u sedam dana, bez novca i mobilnog telefona, koristeći isključivo limenke Red Bulla kao svoju "valutu"...

Prijave su otvorene za Red Bull Can You Make It? izazov, u kojem će tročlani timovi putovati Evropom s ciljem da stignu do Berlina u roku od sedam dana, koristeći samo limenke energetskog napitka Red Bull kao svoju jedinu valutu. Rok za prijave je do nedjelje, 31. marta ove godine. Odabrani timovi s različitih kontinenata krenuće 21. maja s jedne od startnih tačaka u Evropi, a to su Amsterdam, Barselona, Budimpešta, Kopenhagen i Milano. Svaki član tima će se odreći novca, kreditnih kartica i mobilnih telefona, krećući potom prema Berlinu s ciljem da stignu na odredište u svega sedam dana. Tokom putovanja, timovi će koristiti limenke Red Bulla kao sredstvo razmjene za sve što im je potrebno, uključujući hranu, smještaj i prevoz do sljedeće lokacije. Ovo iskustvo obećava brojne avanture koje će ga učiniti nezaboravnim.

 

 

 


Odabrani timovi će kreirati vlastitu putanju, posjećujući različite checkpointe u gradovima širom Evrope. Na tim checkpointima ih očekuju raznoliki izazovi za tijelo i duh, te će im zadatak biti ispunjavati što više avanturističkih izazova. Checkpoint izazovi će se održavati u nekoliko gradova širom Evrope i bit će raznoliki, uključujući avanture s Red Bull sportistima i iskustva u lokalnoj kulturi. Avanturistički izazovi će biti dostupni tokom cijelog dana i u bilo kojem gradu, podstičući timove na kreativnost, druženje s prijateljima i trgovinu limenkama Red Bulla. Rezultati će se temeljiti na checkpoint i avanturističkim izazovima, kao i na tome koliko učesnici dijele svoje iskustvo sa svijetom dok ih obavljaju. Pobjednik takmičenja neće biti određen isključivo vremenom dolaska na cilj, već će se bodovati prema ukupnom broju osvojenih bodova.

 


U prethodnim izdanjima izazova "Red Bull Can You Make It?" timovi su doživjeli nevjerovatna iskustva, skakali iz aviona, prisustvovali visokoprofilnim sportskim događajima, boravili u luksuznim hotelima i još mnogo toga. Limenke Red Bulla su postale jednako vrijedne kao gotovina, telefoni ili rezervacije. Prijave su sada otvorene, a postupak je jednostavan: okupite tročlani tim, snimite kratki video u kojem objašnjavate zašto bi vaš tim trebao biti odabran, i prijavite se putem internet stranice www.redbullcanyoumakeit.com najkasnije do 31. marta. Žiri koji će odabrati najbolji tim koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu naglašava da manje ponekad može biti više. Iskrena poruka na snimku imaće veći uticaj od "uređenog" videa. Istaknite ono što smatrate da čini vaš tim pametnim, spremnim za putovanje i pripremljenim za avanturu života.

 

 

Tim koji bude odabran će biti pozvan da otputuje na jednu od pet evropskih polaznih tačaka kako bi započeli avanturu koja će vas odvesti daleko od kuće, ali ih istovremeno još više zbližiti sa mladima iz cijelog svijeta jer u izazovu će učestvovati 200 timova iz 60 zemalja svijeta.
 

Datum objave: 24/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook