Naslovna > Vijesti > „Red and White Dream by Carlsson“

Mercedes CLS 63 AMG

„Red and White Dream by Carlsson“

Njemački tuner Carlsson svoju energiju u posljednje vrijeme usmjerio je ka Mercedes-Benz CLS 63 AMG-u i za rezultat smo dobili „Red and White Dream“ ediciju ovog modela

Iako je najčešći slučaj, tunerskim kućama najveći je izazov raditi na modelima sa nekoliko stotina KS. Jednostavno, na takvim automobila često prostora za napredak nema. Međutim, da se uvijek može bolje potvrđuje posljednji uradak njemačkog tunera Carlsson koji je izradio Mercedes-Benz CLS 63 AMG Red and White Dream. 

 

Serijski model ovog automobila pogoni V8 agregat sa 6,2 litra sposoban da razvije  557 KS uz  800 Nm obrtnog momenta. Impresivne brojke Carlsson je prepravkam  učinio još impresivnijim. „Red and White Dream“  iz istog agregata razvija 652 KS uz nevjerovatnih 1000 Nm obrtnog momenta.  Ovo poboljšanje je rezultat prepravke izduvnog sistema, pa je automobil u mogućnosti do 100 km/h doći za 4,1 sekundu, što je za dvije desetinke brže nego serijski model.  No nije samo motor pretrpio promjene, one su se desile i u enterijeru ali i eksteriijeru vozila. Unutrašnjost je u potpunosti presvučena crvenom, upečatljivom kožom. Kada kažemo u potupnosti, mislimo na sjedišta, prednji panel, srednji greben, prtljažnik pa čak i podove. Dakle, sve je obloženo crvenom kožom. Eksterijer je drugačiji sa novim branicima naprijed i nazad od karbonskih vlakana, nižim klirensom za 30 mm i novim Carlsson 1/10 Brilliant Edition točkovima. Tuner je na prednjem dijelu vozila umjesto prepoznatljive Mercedesove zvijezde, stavio svoj znak. 

 

Datum objave: 16/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook