Naslovna > Automobili > Citroen > C1 > Redizajnirani C1 i 107
FOTO GALERIJA (10)

2012 European Motor Show Brusseles

Redizajnirani C1 i 107

Sestrinski modeli Citroena i Peugeota, C1 i 107 redizajnirani su za predstojeći Motor Show u Briselu, na kojem bi se trebali zvanično prikazati

Kao što se očekivalo, Peugeot i Citroen su redizajnirali svoje gradske modele, 107 i C1. Objavljen je i set fotografija na kojima se jasno vide sve novine koje donose osvježeni modeli.  Sudeći prema fotografijama oba modela su pretrpila značajne promjene, mnogo veće nego kada su redizajnirani prvi put 2008. godine. 

 

Taj prvi redizajn je ostao skoro neprimjećen i jako je teško razlikovati te verzije automobila od onih prvih primjeraka iz 2005. Sada je situacija drugačija, jer su i 107-ica i C1 pretrpjeli značajnije promjene, pogotovo u prednjem dijelu. C1 svojim frontalnim dijelom neodoljivo podsjeća na koncept  C-Cactus prikazan 2007. u Frankfurtu, a zaljubljenici ove marke će lako primjetiti i nove ručke na automobilu i još neke sitne detalje.  107 je svojom promjenom krenuo u smjeru gdje su ranije otišli 508 i 208 i najmanji Peugeot im je sada dizajnerski itekako blizu. Filozofija „putujuće, isturene rešetke“ sa većih modela prenijeta je i na 107-icu.  Neke promjene su se desile i u untrašnjosti, pa su oba modela dobili novi upravljač, novu ručicu mjenjača i nove tkanine.  Kada je u pitanju motorizacija, modele će pokretati 1.0 litarski trocilindrični benzinac sa 93 KS, a na ljeto će mu se pridružiti i  novi 1,2-litarski agregat.  Oba modela biće prikazana na predstojćem Salonu automobila u Briselu. Fotografije možete pogledati u našoj galeriji. 

Datum objave: 05/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook