Naslovna > Vijesti > Rekord je oboren

Renault Megane RS 275 Trophy

Rekord je oboren

Za pogon je zadužen već dobro poznati 2.0-litreni, 4-cilindrični turbo benzinski motor, koji razvija 275 KS i 360 Nm obrtnog momenta…

Renault je konačno i službeno objavio u javnosti kako je njihov Megane RS 275 Trophy uspio oboriti rekord za automobile s prednjim pogonom na poznatoj stazi, Nurburgringu. Francuski proizvođač je prije otprilike mjesec dana lansirao svoj Megane RS 275 Trophy, a sada je skinuo veo sa ograničene Trophy-R verzije koja je nadmašila prolazno vrijeme Seat Leon Cupre za otprilike 4 sekunde odvozivši krug na Nurburgringu za 7 minuta i 54.36 sekundi.

 

U poređenju sa standardnim RS 275 Trophy-em, R verzija izgubila je gotovo 100 kg odstranjivanjem zadnjih sjedišta i većine materijala za izolaciju zvuka. Inžinjeri su takođe ugradili i manji akumulator, odstranili radio i klimu te postavili lakša Recaro prednja sjedišta, koja su  napravljena iz jednog dijela od polikarbonata.

 

Za pogon je zadužen poznati nam 2.0-litreni, 4-cilindrični turbo benzinski motor, koji razvija 275 KS i 360 Nm obrtnogmomenta. Vozilo je opremljeno i cup šasijom, Akrapović izduvnim sistemom od titana, podesivim Ohlins Road&Track amortizerima, Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama i 350-milimetarskim diskovima kočnica. Proizvodnja će biti ograničena na 250 primjeraka, a prodaja će početi krajem ove godine.

Datum objave: 17/06/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook