Naslovna > Vijesti > Rekordna prodaja Mercedes-Benza

Mercedes-Benz

Rekordna prodaja Mercedes-Benza

Prvi puta u istoriji dugoj 90 godine Mercedes-Benz je tokom prvih šest mjeseci kalendarske godine isporučio milion vozila. Od 01. januara do 01. jula ove godine Mercedes-Benz je kupcima širom svijeta isporučio tačno 1,006,619 vozila što je rekordna brojka za njemačkog automobilskog giganta. U odnosu na isti period lani zabilježen je rast prodaje od hvale vrijednih 12.1%. Uspjeh nije došao slučajno jer statistika pokazuje da je zadnjih 40 mjeseci prodaja stalno išla uzlaznom putanjom. Samo prošlog mjeseca Mercedes-Benz je isporučio 188,444 automobila što je za 11,1% više nego u junu prošle godine. Na krilima ovog uspjeha Mercedes-Benz pravi ambiciozne planove za sljedeću godinu...

Prvi puta u istoriji dugoj 90 godine Mercedes-Benz je tokom prvih šest mjeseci kalendarske godine isporučio milion vozila.
Od 01. januara do 01. jula ove godine Mercedes-Benz je kupcima širom svijeta isporučio tačno 1,006,619 vozila što je rekordna brojka za njemačkog automobilskog giganta. U odnosu na isti period lani zabilježen je rast prodaje od hvale vrijednih 12.1%.

 


Uspjeh nije došao slučajno jer statistika pokazuje da je zadnjih 40 mjeseci prodaja stalno išla uzlaznom putanjom. Samo prošlog mjeseca Mercedes-Benz je isporučio 188,444 automobila što je za 11,1% više nego u junu prošle godine.
Na krilima ovog uspjeha Mercedes-Benz pravi ambiciozne planove za sljedeću godinu...

Datum objave: 10/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook