Naslovna > Vijesti > Renault- putovanje kroz vrijeme
FOTO GALERIJA (22)

Renault

Renault- putovanje kroz vrijeme

Renault i multimedija su odavno povezani pa organizovanje izložbe sa retro autmobilima koji su bili akteri filmova ima puni smisao.

Renaultova veza sa kinima, odnosno pokretnim slikama, počela je 1895., odnosno prije 121 godinu. Sada, toliko godina kasnije, Renault je postavio posebnu izložbu sa nekoliko modela koji su obilježili cijelu istoriju francuskog proizvođača automobila.
U službenom saopštenju piše kako je Renault kao proizvođač automobila jako ponosan što može učestvovati u filmskoj industriji i to sa 11 modela iz vlastite produkcije.

 


Neki od automobila u sklopu ''Cars and the Cinema'' bit će izloženi do 18.10. u Porete de Versailles u Parizu. To uključuje izlaganje i čuvene Floride koja ima jake veze sa čuvenom glumicom Brigitte Bardot. Tu je i Renault 11 iz James Bonda filma ''A View To A Kill''. Nadalje, posjetitelji će moći detaljno pogledati Safrane, Renault 8 Gordini...
Osim ovih vrijednih klasičnih automobila u istom će prostoru biti postavljen Alpine Vision Gran Turismo stvoren namjenski za video igrice...

Datum objave: 03/10/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook