Naslovna > Vijesti > Renault Trucks predstavlja svoju Euro 5 tehnologiju na salonu IAA

Renault Trucks

Renault Trucks predstavlja svoju Euro 5 tehnologiju na salonu IAA

Renault Trucks će od 20. do 27. septembra 2012. predstaviti Euro VI tehnologiju na salonu IAA u Hanover

Renault Trucks će na svom štandu sa svojim angažmanom All for Fuel Eco (Sve za uštedu goriva) istaknuti uštedu goriva, zatim gradsku  mobilnost i posebno transportna rješenja koja nude alternativu dizelu. Uz istaknuto biće i  drugih izložbi i atrakcija koje će oduševiti zaljubljenike u kamione. Kao pionir tehnologije za uštedu goriva francuski proizvođač će iznijeti i svoja rješenja za pomoć prevoznicima u smanjenju njihovih operativnih troškova povezanih s potrošnjom.

 

Pod banerom All for Fuel Eco (Sve za uštedu goriva) Renault Trucks će pokazati različita vozila koja će uključivati i najnoviju verziju Renault Premium Route Optifuel, sustav Optitrack za vozila iz game za građevinarstvo na Renault Premium Lander šasiji, Renault Midlum s paketom Optifuel i Renault Master Euro 5 s optimiziranom potrošnjom. Biće izložena i alternativna rješenja s električnim Renault Maxity, Renault Premium Distribution koji vozi na CNG i Renault Premium Distribution Hybrys Tech.
Istovremeno će biti predstavljen i eksperimentalni Renault Midlum Electric koji je trenutno na testiranju u okolini Pariza. Više nego ikada prije Renault Trucks će odgovoriti izazovima drumskog prevoza na način da će klijentima ponuditi pravo vozilo koje koristi pravu energiju na pravome mjestu. Na štandu će “Fuel Eco” simulatori će pokazati posjetiocima koliko se može uštediti smanjenjem potrošnje goriva. Svaki će igrač vozeći kamion trebati dostaviti robu na vrijeme trošeći što manje goriva. Pobjednik je onaj koji postigne najbolju komercijalnu brzinu s najmanjom potrošnjom. 

 

Proizvođač koji je usmjeren na budućnost predstaviće i novu trodimenzionalnu studiju vozila za duge pruge, optimiziranog za potrošnju. Ona je kreacija timova iz Halle du Design i rezultat je razmišljanja oslobođenih industrijskih ograničenja o mogućnostima još učinkovitijeg kamiona. Ovaj cilj postignut je temeljem nekoliko odabira vezanih uz tehnologiju, materijale i inovaciju upravljanih aerodinamikom. Futuristički kamion dizajniran je kako bi proizvođača dugoročno usmjerio na istraživanja o još većem smanjenju potrošnje goriva.   

Datum objave: 27/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook