Naslovna > Vijesti > Revolucionarni dizajn i bolje baterije

2015 Toyota Prius

Revolucionarni dizajn i bolje baterije

Iz kompanije Toyota objavljene su neke nove informacije o nadolazećem Prius modelu, kojeg možemo iduće godine očekivati na tržištu...

Četvrtu generaciju Toyotinog Prius modela možemo da očekujemo već iduće godine na tržištu. Ono što će nju da karakteriše jeste snažnije, ali nešto lakše litijum-jonske baterije. Uz to, novi Prius model pokretače izuzetno efikasniji benzinski motor koji će za 40 posto da bude efikasnije u odnosnu na trenutni model koji poreće aktuelnu generaciju Prius modela.

 

Veća efikasnost će za ninajnsu dati više energije koja je sakupljena od unutrašnjeg sagorjevanja, te će da se koristi za napajanje točkova sa manjim gubicima kroz zagrijavanje. Ono što će pored toga da karakteriše novi Toyotin Prius model, jeste Toyota New Global Architecture.

 

Naime, TNGA će da donese novi, revolucionarni dizajn, kako s vana, tako i u unutrašnjosti putničke kabine. 2015 Prius če da odlikuje i niže težište, koje će da obezbjedi bolju upravljivost. Ovaj model će se proizvoditi u Japanu, a proizvodnja na teritoriji SAD-a još uvijek je potpuno neizvjesna. 

Datum objave: 29/01/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook