Naslovna > Vijesti > Rezultati sajama u Beogradu

Prekretnica na tržištu

Rezultati sajama u Beogradu

Na proteklom sajmu automobila u Beogradu prodato je oko 2.000 automobila, što je za oko 10 odsto više nego prošle godine …

Milan Vukasović v.d. direktor Srpske asocijacije uvoznika vozila i dijelova kaže da bi ova godina mogla da bude prekretnica na tržištu. Najviše prodavani automobili su bili marke Škoda i Fiat, ali je praksa ostala ista kao i do sada, a to je da su prvo prodavani najskuplji automobili, dodao je on. Automobili su se ove godine prodavali po cijeni od oko 7.500 eura, pa do 230.000 eura, koliko koštaju najskuplji automobili marke Mercedes.

 

"Prvi podaci o prodaji na 52. međunarodnom Sajmu automobila u Beogradu nam govore da možemo da budemo blagi ili oprezni optimisti", naveo je on i ocijenio da je to dobro jer se po se po sajmamskoj prodaji poznaje i kakva će biti prodaja cijele godine. Takođe je podsjetio da je na prošlogodišnjem sajmu prodato ukupno 19.600 vozila.

 

Povećana prodaja na ovogodišnjem Salonu automobila trebalo bi da bude ohrabrujuća za sve uvoznike i distributere automobila s obzirom na to da autoindustrija prolazi kroz zaista težak period od 2008, kaže Vukasović. "Zato ovaj Sajam možemo da ocenimo uspešnim", rekao je Vukasović i dodao da je među prvim automobilima prodat i jedan od najskupljih modela - Mercedes kupe S klase. To je, kaže, potvrda da se najskuplji automobili prodaju odmah.

Datum objave: 31/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook